Het nieuwe kunstgrasveld van DIO'30.
Het nieuwe kunstgrasveld van DIO'30. Foto: Gerrit Jan Riedstra

DIO’30 klaar voor toekomst

11 aug, 09:19 Sport

DRUTEN -  De twee nieuwe kunstgrasvelden van DIO’30 zijn klaar. Eentje betreft een vervanging (voor de kantine) en de andere een opwaardering van een grasveld naar een kunstgrasveld. 

Dit was nodig om de trainingscapaciteit voor de vereniging te vergroten, als gevolg van de ledengroei in de afgelopen jaren. Ook is de kantine uitgebreid en gerenoveerd. De kantine is hiermee verduurzaamd (grotendeels gasloos), voorzien van meer natuurlijk licht en toegankelijker. Verder is de kantine uitgebreid met zo’n zestig vierkante meter om berekend te zijn op het huidige ledenaantal en toekomstige (kleine) groei te kunnen opvangen. Een enorme operatie die in totaal zo’n 800.000 euro kost. Een bedrag dat vrijwel volledig (op een subsidie van de gemeente voor een kunstgrasveld na) uit eigen middelen wordt opgebracht. De kantine zal in het weekend van 2, 3 en 4 september voor het eerst de deuren openen, de kunstgrasvelden zijn sinds 1 augustus weer bespeelbaar.

Tegelijk met de verbouwing is ook een nieuwe weg aangelegd. Hiermee hoeft verkeer voor het zwembad, skatebaan en jongerencentrum niet meer over de parkeerplaats bij DIO’30. De bouw van sporthal en zwembad begint na de bouwvakantie. Het terrein is inmiddels afgezet met bouwhekken.

!
Digitale krant