Promotie voor DSZ 1 naar 3de klasse
Promotie voor DSZ 1 naar 3de klasse Foto: Marcel van Baren
sport

HUISSEN - Na een geweldig seizoen is DSZ 1 na 28 seizoenen weer terug in de 3de klasse. In ’94 vertoefde DSZ 1 jaar in deze klasse, hopelijk gaat het team nu voor een langer verblijf. Drie jaar geleden promoveerde het team al van de vijfde naar de 4de klasse. Daarna gooide corona 2 seizoenen roet in het eten en werden de competities al na een aantal wedstrijden niet meer uitgespeeld. Het team bleef in grote lijnen hetzelfde en met nieuwe trainer Arjen Kuijpers is er nu weer een stapje hoger gezet. Een indrukwekkende prestatie van een relatief jong team.

Op neutraal terrein bij gastheer RHHVV Huissen werd de finale gespeeld tussen DSZ 1 en WWNA 1 uit Wenum-Wiesel. WWNA probeert degradatie te ontlopen en DSZ kan een mooi seizoen afsluiten met promotie.

De start van de wedstrijd was in het voordeel van DSZ. Maarten van Dreumel krijgt enkele opgelegde kansen maar helaas blijft een doelpunt uit. Na een kwartier wordt WWNA steeds sterker en krijgt ook een goede mogelijkheid in de 17de minuut, een been voorkomt een treffer en een corner volgt. En uit een corner zal de openingsscore komen wanneer er van dichtbij kan worden ingeschoten. Keeper Guido van den Heuvel is kansloos. DSZ heeft het moeilijk in de rest van de eerste helft, het was onherkenbaar. En net voor rust werd het nog maar erger. De spits van WWNA krijgt de bal in de zestien aangespeeld en na een mislukt schot krijgt hij nogmaals de mogelijkheid en dan is het wel raak. 2-0 en tevens ruststand.

Trainer Arjen Kuijpers had heel wat te repareren in de pauze. Vlak na de rust neemt Maarten van Dreumel een corner die Bram van Baren op de lat kopt. De terugspringende bal is voor Stijn ’t jong die weer eens liet zien een goede kopper te zijn en met een geplaatste knik is het raak. Het is 2-1 en je ziet aan het elftal dat ze er weer vol in geloven. 4 Minuten later wordt het alweer gelijk. Een vrije trap van Bram van Baren wordt door Rik van Beuningen terug gekopt richting de aankomende Laurens van Dreumel die van heel laag de 2-2 inkopt. DSZ werd beter en zette de tegenstander steeds meer vast op eigen helft. En binnen het kwartier komen de Leeuwenaren zelfs op voorsprong. Een gelijke situatie als bij de 2-2. De vrije trap van Bram van Baren wordt nu door Rik van Beuningen ingeschoten. De keeper redt maar kan niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Laurens van Dreumel komt die laag over de grond zijn tweede kan maken. Op dat moment een verdiende voorsprong voor een sterk spelend DSZ. Het laatste kwartier zet WWNA nog maar eens aan. Daaruit komt ook de gelijkmakende 3-3. De spits van WWNA krijgt de bal in het zestienmeter gebied aangespeeld en met een snelle kapbeweging komt hij vrij te staan en schiet dan ook raak. DSZ is even van slag maar ze houden stand en 5 minuten voor tijd beslist Bram van Baren met een fraaie vrije trap van 25 meter de wedstrijd en promoveert DSZ naar de 3de klasse. Een prestatie die gezien de tweede helft verdient was.

DSZ 1 - WWNA                 4 - 3