Logo demaasenwaler.nl
Vrijwilliger Ben Rouwhorst (rode jas) en enkele clubleden.
Vrijwilliger Ben Rouwhorst (rode jas) en enkele clubleden. (Foto: Miranda Bernts)

Jubileumweekend AAC-Olympia

  Sport

HORSSEN - Voetbalclub AAC-Olympia viert volgende week het tienjarig bestaan met een feestweekend op het sportcomplex in Horssen. Er worden verspreid over drie dagen verschillende activiteiten georganiseerd. Op Hemelvaartsdag staat er een wedstrijd tussen AAC-Olympia allstars tegen Lucky Ajax op het programma. Op vrijdag is er een jubileumfeest en zondag is het Kleintje Kermis. 

De club ontstond uit een samenwerking tussen voetbalverenigingen AAC uit Altforst/Appeltern en Olympia uit Horssen. De twee voetbalverenigingen, opgericht in respectievelijk 1954 en 1932, zagen het aantal jongere leden teruglopen en sloegen in het seizoen 2003/2004 de handen ineen om volwaardige jeugdteams te kunnen samenstellen. Zij kwamen in de competitie uit onder naam BOA-jc. Gezien het succes van de samenwerking, volgden in juli 2011 ook de seniorenelftallen onder de naam AAC-Olympia. In mei 2012, nu tien jaar geleden, voetbalden AAC en Olympia de symbolische laatste wedstrijd, tijdens een 62 uur durende voetbalmarathon. Vier jaar later fuseerden de clubs volledig.

Inmiddels neemt de fusieclub met zes seniorenteams, waarvan twee vrouwenteams, deel aan de competitie. Ook voor de jeugd is er aanbod; met de huidige JO7, JO8, JO9, JO10, JO12 en JO14 teams wordt de basis gelegd voor een mooie toekomst.

De voetbalclub draait, zoals dat bij elke vereniging het geval is, op vrijwilligers. Eén van hen is Horssenaar Ben Rouwhorst. Hoewel hij inmiddels tachtig jaar is, is hij nog regelmatig in de weer op sportcomplex De Polenkamp. Hij heeft er onder andere voor gezorgd dat het veld van AAC-Olympia bekendstaat als ‘het beste natuurgras in de omgeving’. Niet voor niets werd hij twee jaar geleden benoemd tot erelid.
Rouwhorst kijkt, net als het bestuur en de leden van de club, uit naar het jubileumweekend. Op donderdag 26 mei is er voor de eigen jeugd een voetbalclinic verzorgd door RickSports voetbalschool.

Lucky Ajax
Aansluitend is er een wedstrijd tussen AAC-Olympia allstars tegen Lucky Ajax, een gelegenheidsteam met oud-Ajacieden. De wedstrijd begint om 16.00 uur en scheidsrechter is Dick Jol, die tien jaar geleden ook het laatste uur van de voetbalmarathon floot. Voor en na de wedstrijd is er feest met dj’s Bart & Daan. De entree is gratis.

Jubileumfeest
Vrijdag 27 mei is er een jubileumfeest met optredens van Millstreet en Matte Frazzie. Kaarten in de voorverkoop kosten 10 euro, aan de deur 15 euro. Het feest begint om 20.00 uur en is toegankelijk vanaf 18 jaar. Zondag 29 mei is het Kleintje Kermis met Joe-Hurt, Dirty-T en Silfissa. Kaarten in de voorverkoop kosten 10 euro, aan de deur 15 euro. Het feest begint om 14.30 uur. Kaarten via ecctickets.nl.

Meer berichten