Bridget Lock.
Bridget Lock. Foto: Leanjo de Koster

Maas en Waals Hippisch Festijn 2022

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Op zondag 5 en maandag 6 juni wordt er een nieuwe editie van het Maas en Waals Hippisch festijn georganiseerd: twee dagen dressuur voor jong en oud, een gezellig strodorp, een kantine met goed uitzicht over de wedstrijden én leerzame, leuke activiteiten. Dit is een samenwerking tussen rijvereniging de Vier Heemskinderen in Beneden-Leeuwen en De Musketiers in Druten.

Op beide dagen worden de klassen BB tot en met M2 verreden. Je kunt twee proeven starten per dag, dus 4 in het hele weekend! Zowel pony’s als paarden natuurlijk. Naast mooie prijzen per categorie hebben we ook een leuke prijs, voor de overall winnaar die twee dagen heeft gestart. Schrijf je in via mijnKnhs of startlijsten: https://www.startlijsten.nl/lijsten/185587-pinksterconcoursdressuurwedstrijd-paarden-en-ponys-bb-tm-m2 Let op: de inschrijving gaat via PPV de Musketiers (Afferden), maar de locatie is De Peel 15 in Beneden-Leeuwen bij de Vier Heemskinderen!

Op zondag is er ook een pas de deux categorie: een duo dat een zelfgemaakte proef rijdt, eventueel verkleed en met passende muziek erbij. Heel leuk om naar te kijken. Er is ruimte voor maximaal 10 duo’s, de inschrijving is open en meedoen kost €15,00 per duo. Je hoeft geen lid van de club te zijn en ook hoef je geen startkaart te hebben. Wél kun je een leuke prijs winnen natuurlijk!

Op maandag is Bibi van Berkel op de club, die de aanwezigen leert kijken door het oog van de jury: een aantal combinaties rijdt een proef, Bibi en geïnteresseerden beoordelen de proef en samen wordt het nabesproken.