Logo demaasenwaler.nl
Wamelland toernooien en jeugdkamp bij Unitas'28
Wamelland toernooien en jeugdkamp bij Unitas'28 (Foto: Sjaak Janssen)
fotoverslag

Wamelland toernooien van start

  Sport

WAMEL - Onder grote belangstelling zijn afgelopen week de alom bekende Wamelland jeugdvoetbaltoernooien van start gegaan. 

Zoals gebruikelijk beten de voetballers van voetbal + op maandagavond de spits af. In twee poules van 4 teams van de regioclubs Beuningse Boys, DIO’30, Woezik, Bemmel en het organiserende Unitas’28 werd er gestreden om de hoogste eer. In beide poules gingen de eerste prijzen naar Woezik 1 en Bemmel. Unitas 1 en Woezik 2 veroverden de tweede plek, beide teams van Beuningse Boys eindigden als 3de en Unitas 2 en DIO’30 kwamen in het bezit van de fraaie bekers voor de 4de prijs. De penaltybokaal ging kwam na een meer dan spannende strijd terecht bij Unitas speler Thomas Strik.

Dinsdagavond was het de beurt aan de jongens onder 9 en 11 en ook hier was er strijd te zien van de bovenste plank. Bij de jongens onder 9 was het Dreumelse Aquila de sterkste boven Unitas’28 die als tweede eindigde. Heerewaarden en 2 teams van Leones verdeelden de overige prijzen. De penaltybokaal kwam bij Leones terecht. Bij jongens onder 11 werd het Puiflijkse S.C.P. toernooiwinnaar met Leones als tweede. Unitas’28 kwam in het bezit van de 3e prijs en voor Aquila die met 2 teams van de partij waren was er de 4e en 5de prijs. De penaltybokaal in deze categorie bleef in Wamel en kwam terecht bij Dean Kuijpers die met scherp schoot. 

Woensdagavond kwamen de meiden onder 15 aan bod en in dit leuke toernooi was er weinig krachtsverschil waardoor het lang spannend bleef. Uiteindelijk gingen de meiden van het Tielse Theole er met de 1ste prijs vandoor, de 2de prijs was voor Wadenoijen. Unitas´28 eindigde als derde en D.S.Z. ging met de 4de prijs naar huis. De penaltybokaal kwam ook bij de beste ploeg van de avond, Theole, terecht

Donderdagavond sloten de meiden onder 11 deze eerste week af met hun toernooi en ook daar was er te genieten van leuke tegenstanders én leuk voetbal. Het Tielse Theole die met 2 teams meespeelden werd de winnaar met de maximale winst uit 4 wedstrijden en dat werd tijdens de prijsuitreiking in het clubhuis gevierd met en polonaise. De 2de prijs kwam terecht bij het organiserende Unitas’28 . De overige prijzen gingen naar Theole 2, Leones en D.S.C. uit Kerkdriel. De penaltybokaal ging ook mee de brug over naar Tiel en kwam bij Theole 1, terecht.

Vanavond, maandagavond 16 mei, worden de Wamelland toernooireeksen voortgezet, aan de beurt komen dan de jongens onder 14 en 12 en met 8 teams zal het ook deze avond weer druk zijn op De Parken. Dinsdagavond 17 mei worden deze toernooien afgesloten met wedstrijden voor de jongens onder 7 en 8 en ook dan zal het met 10 teams weer mooie voetbalavond zijn. 

Meer berichten