De organisatie van de Drutenloop.
De organisatie van de Drutenloop. Foto: John van Gelder

Drutenloop, het leukste loopfeest in de lente

Sport

DRUTEN - Een nieuwe lente, een nieuw begin. En dat geldt zeker voor de Drutenloop, een van de eerste sportevenementen die weer doorgang kan vinden, nadat het twee jaar geleden een van de eerste was dat werd geannuleerd door corona. Op zondag 3 april vindt de veertiende editie plaats, waarvan de start en finish op de Markt in Druten zijn.

Naast de 5 kilometer, de 10 kilometer en de Halve Marathon, zijn er voor diverse leeftijden jeugdlopen van 500 meter en 1 kilometer. Alle basisscholen en het Pax Christi college in de gemeente Druten doen mee. Voor een goede voorbereiding organiseert Actief Maas en Waal loopclinics op alle Drutense basisscholen.
Henk Reijnen van Stichting Drutenloop vertelt: ‘We zijn blij dat we groen licht hebben en na twee jaar weer van start kunnen. We merken dat iedereen er weer zin in heeft om onbelemmerd het normale leven en sporten weer op te pakken. We hopen op een mooie lentedag en verwachten veel blije gezichten aan de start. Van ons mag op 3 april in het centrum van Druten het loopfeest weer losbarsten.’

Programma
Het programma op zondag 3 april start om 10.40 uur met de 500 meter voor kinderen tot en met 6 jaar (ouders mogen meelopen). Vervolgens start om 10.55 uur de 1 kilometerloop, die gesplitst is in drie leeftijdsgroepen, voor respectievelijk de 7- en 8-jarigen, de 9- en 10-jarigen en de 11- en 12-jarigen. Om 12.20 uur is de Huisman Etech Experts Loop (deelname vanaf 13 jaar) van 5 kilometer. De Amway Halve Marathon (deelname vanaf 16 jaar) begint om 12.00 uur. De 10 kilometer (deelname vanaf 15 jaar) start om 13.30 uur.

Informatie
Inschrijven kan tot en met donderdag 31 maart op www.drutenloop.nl. Hier is ook alle informatie over het loopfeest is te vinden, zoals de routes. Alle jeugdlopers krijgen een medaille. 

Mocht het evenement onverhoopt, in verband met corona, niet doorgaan, dan wordt het inschrijfgeld teruggestort.