JO8
JO8 Foto: Sjaak Janssen
sport

Weer competitie voetbal bij Unitas”28

Sport

WAMEL - Door massale corona besmettingen onder de jeugd moesten helaas 10 van de 11 wedstrijden afgelast worden op de zaterdag. Wél in actie kwam het team van Unitas’28 jo8, zij speelden tegen hun leeftijd genoten van Blauw Geel jo8-4 en te merken was dat hun poule sterker is geworden. 

Na een goede wedstrijd start kwam de ploeg van de trainers Werner Konings en Maurice de Kroon, met enkele fraaie doelpunten op voorsprong maar moesten ze toezien hoe de gasten uit Ede nét iets geraffineerder uiteindelijk met een nipte 3 – 4 eindstand er met de winst vandoor gingen. Aankomende zaterdag hopen we op een volledig programma bij de jeugd waarbij om 9.00 uur de JO7-2 de spits af zal bijten met wedstrijdjes tegen Leones, Diosa/Niftrik en Blauw Wit.

Afgelopen zondag wist het 2e elftal haar eerste wedstrijd na de winter- en corona stop om te zetten in een verdiende driepunter. Op sportpark De Ringelenberg speelde de ploeg van trainer Edwin Lagarde sinds 21 November weer een competitiewedstrijd en wel tegen thuisclub Victoria’25 2 en had een voortvarende start. Binnen 10 minuten lag de bal al in het netje achter de keeper van Victoria’25 na een beste aanval afgerond door Reinhoud van Ingen, 0 – 1. Niet veel later was het Tom Derks die de voorsprong verdubbelde. Inmiddels was Reinhoud van Ingen geblesseerd uitgevallen en zijn plaats werd verdienstelijk ingenomen door Bob Dikker. In deze periode verzuimden de gasten verder door te drukken waardoor de thuisclub bij een tegenaanval de aansluiting vond nadat bij de gasten de verdediging wel erg simpel werd uitgespeeld, 1 – 2 hetgeen ook de ruststand werd. 

In de 2e helft kwamen Dylan van Haren en Bret Thijssen in het veld en pakte Unitas’28 de draad weer op en na een kwartier spelen was het opnieuw Tom Derks die met zijn tweede treffer ook de marge weer op twee bracht, 1 – 3. Nadat nog diverse kansen werden gemist om de wedstrijd in Wamels voordeel te beslissen kwam er aan de andere kant een penalty voor Victoria’25 die verzilverd werd nadat Koen van den Bos een overtreding beging binnen de 16 meter zodat de slotfase nog even spannend was. Maar met een 2 – 3 eindstand behaalde Unitas-2 de eerste verdiende winst voor dit kalenderjaar binnen. 

Komende zondag meer competitie voetbal met o.a. op het programma de derby Unitas 2 - Aquila 2, de aftrap in Wamel is om 11.00 uur en gelukkig zijn toeschouwers ook weer van harte welkom. Voor het overige programma kijk op de site van Unitas’28 of op voetbal.nl.