Het team van Fitnessclub Druten.
Het team van Fitnessclub Druten. Foto: John van Gelder

Open dag Fitnessclub Druten

Sport

DRUTEN - De landelijke keten Fitnessclub Nederland heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. Sinds een half jaar heeft het bedrijf een vestiging in het Land van Maas en Waal; Fitnessclub Druten. Het nieuwe sportcentrum is gevestigd aan de Klepperheide en onlangs volledig vernieuwd en opgeknapt. ‘Onze leden komen terecht in een warm bad; een fijne sfeer, met bekende gezichten, goede begeleiding en veel mogelijkheden.’

Aan het woord is Joost Heijnen, in Druten verantwoordelijk voor het fitnessgedeelte. Hij is een vertrouwd gezicht op de vloer, want werkte voorheen ook op deze locatie. Dat het fitnesscentrum nu onderdeel is van een landelijke keten komt volgens hem niet alleen de professionaliteit van de sportschool ten goede, maar geeft de leden ook een stuk zekerheid.

Flexibiliteit
Met een veelzijdig aanbod biedt de locatie in Druten alles wat een sporter zoekt; krachttraining, duursport, groepslessen, maar ook squash, padel (vanaf februari, red.), zwemmen, fysiotherapie, wellness faciliteiten en een sfeervolle bar. Kortom inspanning én ontspanning onder één dak. De doelgroep van Fitnessclub Druten is breed; zowel qua leeftijd en beweegniveau, als qua sportfrequentie. Wil je eens per week een groepsles doen? Prima. Wil je een combinatie tussen groepslessen en fitness, ook goed. En maak je graag van alle faciliteiten gebruik, kies dan voor een abonnement, waarin ook het gebruik van het zwembad en de squashbanen is inbegrepen. Ook het volgen van een losse les en het eenmalig reserveren van een squashbaan is mogelijk. ‘Wij willen zoveel mogelijk flexibiliteit bieden, en aansluiten op de wensen van onze sporters’, aldus Joost.

Bij Fitnessclub Druten wordt gesport op basis van persoonlijke trainingsprogramma’s. ‘De eerste keren dat mensen bij ons sporten worden ze dan ook intensief begeleid. In overleg met de trainers wordt gekeken naar wat iemands doelen en mogelijkheden zijn en elke zes weken volgt een ‘meetmoment’; hoe gaat het, heb je bereikt wat je wilde, moeten er doelen bijgesteld worden? Kortom, samen kijken we naar wat men kan en wil.’ De trainingsprogramma’s zijn niet alleen gericht op kracht en conditie, maar ook op uithoudingsvermogen. De groepslessen sluiten daar optimaal op aan. ‘Het combineren van verschillende onderdelen is ook mogelijk, en zelfs erg goed’, laat Joost weten. Denk aan een combinatie van krachttraining en yoga, of bodypump en zwemmen.’

Open dag
Kennismaken met Fitnessclub Druten kan op zondag 30 januari tijdens de open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen binnenlopen, een kijkje nemen in de diverse sportruimtes en zich laten informeren over de verschillende mogelijkheden. Bij inschrijving ontvangt men een sporttrui cadeau. Meer informatie: www.fitnessclubnederland.nl/clubs/druten.