Logo demaasenwaler.nl
<p>Frans Bronmans (l) en Ben van Senten.</p>

Frans Bronmans (l) en Ben van Senten.

(Foto: Herman van Beek)

Supportersclub Leones 25 jaar

  Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Leones is niet compleet zonder fanatieke supportersclub. Op 5 december 2021 was het vijfentwintig jaar geleden dat de supportersclub Leones officieel werd opgericht. Normaal gesproken zou hier uitgebreid bij stil worden gestaan, maar door de coronabeperkingen was dit niet mogelijk. De club hoopt dat het jubileum in het derde weekend van juni, als ook het Horecatoernooi wordt gespeeld, alsnog gevierd kan worden.

Hoewel de feestelijkheden in december niet plaats konden vinden, heeft het huidige bestuur van de club wel alle oud-bestuursleden vereerd met een mooie tinnen penning als aandenken aan deze gebeurtenis.

Oprichting
Een jaar voor de oprichting van de supportersclub werd binnen Leones het idee geopperd een soort club van 100 te beginnen, zoals een aantal verenigingen toen al had. Na een wat moeizame start, begon de supportersclub al snel te groeien. Op het hoogtepunt waren er zo’n 250 leden. Met name rond de successen van het eerste elftal werden veel supporters lid, maar vielen al snel weer af.
Momenteel kent de supportersclub een stabiele basis van ongeveer 210 leden. Het doel dat bij de oprichting werd gehanteerd, geldt nog steeds; het verstevigen van de band tussen de leden en supporters enerzijds en s.v. Leones anderzijds. Daarnaast ondersteunt de supportersclub s.v. Leones bij het organiseren van activiteiten en uitvoeren van projecten waar de gehele vereniging van profiteert.

Projecten
Samen met Frans Bronmans en Ben van Senten, oud-bestuursleden en medeoprichters, wordt teruggeblikt op de succesvolle jaren van de supportersclub. De twee sommen zonder probleem een groot aantal projecten op die door de supportersclub zijn uitgevoerd, zowel financieel als in mankracht: ‘Het opknappen van de oude kantine, de bouw van de ingangspoort en het entreehok, het opknappen van de oude kleedkamers, maar ook de aanleg van het kunstgrasveldje voor de pupillen en de voetbalkooi en het realiseren van de stoeltjes op de tribune bij het nieuwe clubgebouw.’

Horecatoernooi
De inkomsten van de supportersclub, waarmee de projecten worden gefinancierd, komen uit de contributie en het jaarlijkse Horecatoernooi; een voetbaltoernooi waar teams (gesponsord door horecagelegenheden in Maas en Waal en de Betuwe) aan deelnemen. Vooral het feest na afloop van het toernooi is legendarisch. Het Horecatoernooi staat gepland voor het het derde weekend van juni. De organisatie hoopt dat het evenement doorgang kan vinden, en dat daarbij ook het jubileum van de supportersclub gevierd kan worden. Voor meer informatie over de supportersclub, zie: www.sv-leones.nl.

Door Eddy Pas

Meer berichten