Logo demaasenwaler.nl
Foto: Sjaak Janssen
sport

Winters Unitas’28 Jeugdvoetbal

  Sport

WAMEL - Onder winterse taferelen moesten Unitas’28 jo12-1 hun wedstrijd spelen (zie foto’s) bij Victoria jo12-1 in Ede. 

Op het besneeuwde kunstgrasveld was het Lars Milder die na een voorzet van Bjorn Nijs de bezoekers op een 0 - 1 voorsprong bracht. Ook Victoria wist de kou te trotseren en kwam nog voor de theepauze op gelijke hoogte, 1 -1. 

In de 2e helft kwam de thuisclub op een 2 - 1 voorsprong maar de vreugde bij hun was van korte duur want het was even later Mike Traa die na goed voorbereidend werk van Twan de Vree de gelijkmaker op naam bracht, 2 - 2. Later in de wedstrijd was het Mees Palma Paras die na goed spel van o.a. Jurre de Best en Hylke Halma Unitas’28 voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong schoot, 2 - 3. In de slotfase probeerde de thuisclub nog een punt uit het vuur te slepen maar de Wamelse keeper Daan Loderus was niet meer te passeren zodat met een knappe 2 – 3 winst de drie punten verdiend mee naar Wamel gingen.

Ook Unitas’28 jo9-1 moesten al vroeg uit de veren om op tijd in Wijchen te zijn voor de aftrap tegen A.W.C. jo9-3. Bij temperaturen net boven het vriespunt en op een kletsnat veld viel al snel het eerste Wamelse doelpunt waarna Unitas’28 de bal snel liet rond gaan en uitliep naar 0 – 3. Thijmen de Best, Jaecey Contze en Luke Ariëns waren trefzeker. Ook de Wijchense formatie zat niet stil en kwamen zowaar terug tot 2 – 3. 

Hierna schrok de ploeg van de trainers Roy Ariëns en Berrie Damen wakker en walsten ze over hun tegenstander heen met drie doelpunten, tussendoor viel er ook nog een doelpunt aan de andere kant en bij een 3 – 6 tussenstand werd de sfeer grimmiger en werden overtredingen gemaakt waarop de leiding niet ingreep. Na een peptalk bij de Wamelse ploeg viel alle schroom van de jongens én Jill van der Sluijs af en gingen ze verder met voetballen. Hierdoor verscheen tegen het einde 4 – 9 op het scorebord en de tiende treffer was een beauty en kwam op naam van Luke Ariëns. De overige Wamelse productie in deze periode kwamen andermaal van Jeaccey Contze, Mick Ariëns en Thijmen de Best en zo ging de ploeg ondanks alle kou en narigheid met een 4 - 10 winst tevreden naar huis….

Ook de wedstrijd van Unitas´28 mo11 ging door en zij stonden in Nijmegen op het kunstgrasveld bij S.C.E. mo11 al binnen een half uur op een 0 – 3 voorsprong. In de 2e helft verslapte de Wamelse ploeg wat en liepen ze een tegendoelpunt op. Daarna stroopten ze nog eens de mouwen op en met nog eens 3 doelpunten werd een 1 -6 eindstand bereikt in Wamels voordeel. De score had nog hoger uit kunnen vallen doordat ze nog enkele kansen lieten liggen maar dat mocht de pret niet drukken en de 2e plek in de kopgroep werd verder verstevigd. De Wamelse doelpunten kwamen deze keer van Liz van Ommeren 2x, Siri Kropman 2x, Fiene Janssen en Femke Schermij.

De thuiswedstrijden bij Unitas´28 werden afgelast, de velden waren slecht na een avond en nacht volop regen. Ook de wedstrijden van Unitas´28 jo7 en jo8 gingen door het slechte weer niet door.

Of er door de aangescherpte corona maatregelen komend weekend ook weer gespeeld wordt is nog niet duidelijk, houdt de berichtgeving hieromtrent in de gaten.

Door Sjaak Janssen

Meer berichten