Logo demaasenwaler.nl
Foto: Diana de Leur
sport

Unitas’28 na derde zege op rij naar vierde positie

  Sport

HEUMEN - Unitas’28 is na de derde zege op rij in de subtop belandt van de 5e klasse. Met Jordy Schiks in de basis, hij verving de geblesseerde Tom Kuijstermans, en met reserve keeper Jur van Hal onder de lat, hij verving na een onrustige start de geblesseerde Edgar Florissen. 

De gasten uit Wamel begonnen vrij sterk aan de wedstrijd, maar 2 gave voorzetten van Tim van Kessel brachten vooralsnog geen soelaas. Sterker nog, in de 20e minuut kwam Heumen met een doelpunt van Harm Franken op een 1 - 0 voorsprong, Unitas grensrechter Marco Brands vlagde voor buitenspel maar vanaf de middenstip oordeelde de arbiter anders. De vreugde bij de thuisclub was echter van korte duur, want 5 minuten later kopte Cas van Hal uit een corner de gelijkmaker binnen. Hierna kwam de thuisclub met 10 man te staan doordat Luuk Poos de 2e gele kaart kreeg wegens protesteren. Nog voor de pauze stond er 1 – 2 voor Unitas’28 op het scorebord maar deze treffer werd na een vlagsignaal geannuleerd zodat de ruststand 1 – 1 was. 

In de 2e helft kwamen de gastheren met 10 man beter uit de startblokken maar kreeg Unitas’28 de beste kansen. Uit 1 daarvan scoorde Remco van Biesbergen na een meer dan fraaie aanval over rechts, met een prachtige pass van Brent van der Ven via Bjorn Theunissen op Dirk-Jan van Verseveld, deze legde hem af op Van Biesbergen die vervolgens eerst nog een tegenstander uitkapte en daarna de bal verrassend in de korte hoek schoot, 1 – 2. Hierna kwamen Bas Roelofs, Vince den Bieman, Stijn van Stippent en Freddie Gerritsen als extra slot op de deur nog in het veld en kwamen er nog meer kansen. Zo werd Bas Roelofs binnen de 16 meter gevloerd, de scheidsrechter wees al naar de stip, maar even later liet hij tot ieders verbazing gewoon doorspelen. Na 93 minuten kwam een einde aan dit duel en stapte Unitas’28 als verdiende winnaar van het veld. 

Door deze 3e zege op rij is de ploeg van trainer Gerard van Zwam op de 4e positie terecht gekomen. Komende zondag 28 November speelt Unitas’28 de thuiswedstrijd tegen eerste periodekampioen SVO’68 die tot nu toe nog alle wedstrijden hebben gewonnen. Misschien kan Unitas’28 de ploeg van trainer Martin de Winkel de eerste offday bezorgen, wie weet? 

Meer berichten