Unitas'28 - Avios-DBV
Unitas'28 - Avios-DBV Foto: Sjaak Janssen

Winst voor Unitas’28

WAMEL – Unitas’28 liet in de druk bezochte streekderby tegen Avios/DBV zien dat het op de goede weg is richting een hogere klassering. Met maar liefst 4 – 1 werd de ploeg van trainer Jeroen van Kampen verslagen en dat was nog een magere afspiegeling gezien het wedstrijdverloop.

Na de gebruikelijk aftasting en een flinke regenbui werd de thuisclub gaandeweg de wedstrijd de betere ploeg en kreeg het kansen. De toeschouwers moesten nog even wachten maar na bijna een half uur spelen was het Pelle Rensink, die de score voor de ploeg van trainer Gerard van Zwam, opende. Tegen de verhouding in was het Stijn Strik die 5 minuten later de gelijkmaker voor de gasten liet aantekenen.

Na de rust kwam Unitas’28 meer doelbewust uit de kleedkamer voor de 2e helft, Remco van Biesbergen bekroonde zijn invalbeurt al spoedig met een fraaie treffer en zo was de voorsprong weer hersteld. Toen later in de wedstrijd Dirk-Jan van Verseveld met 2 doelpunten het krachtsverschil nog meer tot uitdrukking bracht was het Alphense én Maasbommelse verzet gebroken en kwamen ze met deze 4 – 1 nog goed weg. Daarmee kwam een einde van deze sportieve streekderby onder correcte leiding van scheidsrechter Chris van der Zwan en kwamen de drie punten terecht bij de ploeg die er het meeste recht op had.

Door deze tweede zege op rij staat de Wamelse ploeg weer in het linker-rijtje, daar waar de ploeg thuis hoort en kon het feest beginnen in het clubhuis.

Komende zondag is er een inhaalprogramma en heeft Unitas’28 een vrije dag, op zondag 21 November staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Heumen gepland, de aftrap op sportpark De Toppenberg is om 14.00 uur.