Wedstrijd Leones - Nemelaer
Wedstrijd Leones - Nemelaer Foto: Brent van Erp
sport

Leones wint ruim van Nemelaer

BENEDEN-LEEUWEN - Na vier wedstrijden zonder overwinning was het eerste elftal van Leones uitermate gemotiveerd om de negatieve spiraal te doorbreken.

In de eerste minuten van het treffen met Nemelaer waren het echter toch de Brabanders met de eerste mogelijkheden. Doelman Noud Koppers moest al na enkele minuten ingrijpen om zijn doel schoon te houden. Ondanks de flitsende start van de gasten uit Haaren speelde Leones erg solide en wist de geel-zwarte defensie de deur aardig op slot te houden. De thuisploeg speelde met veel overtuiging en met de duidelijke wil om een goed resultaat binnen te slepen, dit bleek als maar meer toen Dylan van der Ven goed stond op te letten en met zijn hoofd de rebound uit een vrije trap verzilverde, 1-0. Na een klein halfuur verdubbelde dezelfde Van der Ven de voorsprong door een mooie lange bal van Wesley Kersten beheerst af te ronden. Leones bleef hard werken en gretig spelen, vlak voor rust werd deze spelopvatting nogmaals beloond toen Dries Belaraj bij de tweede paal de Brabantse defensie te slim af was en daarmee de smaak van de thee in de rust extra zoet liet smaken.

In de tweede helft namen de slordigheden van beide partijen ietwat toe. Dit werd echter flink gecompenseerd door de harde fysieke arbeid en de daarbij behorende opstootjes. Scheidsrechter Theelen liet zich echter niet meeslepen in het emotionele spel en loste de aanvaringen tussen beide teams goed op. Zowel Leones als Nemelaer wisten in aanvallend opzicht nog weinig potten te breken, grote kansen bleven uit. Hier kwam verandering in toen geklungel in de Lauwese defensie ervoor zorgde dat de spits van de mannen uit Haaren één op één kwam te staan met doelman Koppers, Leones kwam echter met de schrik vrij. Vlak voor tijd wist Leones met wat vers bloed in de ploeg toch nog de kers op de taart te leggen. Invaller Jurre Basten bleef koelbloedig toen hij een opgelegde kans in de schoot kreeg geworpen, waarmee hij de eindstand van 4-0 op het scorebord toverde.

Door deze overwinning neemt Leones afstand van de onderste twee posities en kan het de blik vooruit zetten richting het linker rijtje. Volgende week speelt Leones een uitwedstrijd tegen koploper EFC in Eersel.