sport

Blok’69 gemengd blijft winnen

AFFERDEN - Afgelopen woensdag werd er voor het eerst een thuiswedstrijd gespeeld tegen De Waal 1 uit Opijnen.

Het laatste volledige volleybalseizoen ging dat team er met de titel vandoor. Een geduchte tegenstander dus. Dat bleek ook al wel meteen in de 1e set. De Waal begon met een sterke opslagserie en pakte daardoor een voorsprong van ongeveer 10 punten. De rest van de set had blok’69 nodig om die achterstand terug te brengen tot 3 punten, maar de setwinst ging volledig terecht naar de gasten uit Opijnen.

De 2 volgende sets zet Blok’69 de stijgende lijn van het spel voort. Ze raakten steeds beter op elkaar ingespeeld en met 25-19 en 25-17 nam Blok’69 zelfs een voorsprong in de wedstrijd.

Ook de 4e set begon voor Blok’69 zeer overtuigend. Door een ongelukkige botsing tussen twee spelers van De Waal liep een speelster een blessure op, waardoor zij de wedstrijd moest staken. Omdat De Waal geen wisselspelers had meegenomen zou dit een onbevredigend einde van de set betekenen. Blok’69 bood aan de lege plek op te vullen, een erg sportief aanbod. Blok’69 wist de 4e set te winnen met een knappe 3-1. Hiermee ging de winst naar Blok’69. Dit werd aansluitend gevierd in dorpshuis De Meent.