Afbeelding
sport

TOP - Leones doelpuntloos, maar zeer vermakelijk

Sport

OSS - Met een kwartier vertraging door files voor het Maasveer en een afgesloten snelweg begonnen Leones en TOP in Oss aan hun wedstrijd. Na ruim 90 minuten stond de beginstand nog steeds op het scorebord, maar de toeschouwers hadden toch een zeer vermakelijke wedstrijd met zeer grote kansen gezien.

Het duurde niet heel lang voordat het publiek kon genieten van goed spel. Met name de gasten van Leones speelden een uitstekende eerste helft met kansen op de openingstreffer. Na 7 minuten kopte Dries Belaraj een corner van Marc Harlaux maar net over en tikte even later Dylan v.d. Ven een voorzet bij de eerste paal net naast. Omdat de verdediging van Leones zeer sterk speelde gaf het nauwelijks kansen weg aan TOP en had het een “Frank de Boertje” nodig om een keer gevaarlijk te kunnen worden. Aan de andere kant ging Leones door met het creëren van kansen, zo konden Joshua Lopez Cuijten en Dylan v.d. Ven net niet bij een voorzet van rechts. Met name over rechts waar de snelle Daniël v. Leest keer op keer zijn directe tegenstander in de problemen bracht bleef Leones gevaarlijk maar wist het de kansen niet te benutten. Zo schoot Luke v.d. Ven net voorlangs, zag Marc Harlaux zijn schot gekeerd door de doelman en had Daniël v. Leest net geen controle over de bal nadat hij de doelman al voorbij was. Vlak voor rust kreeg TOP een grote kans, maar speelde het de bal in een zeer kansrijke counter te hard waardoor doelman Noud Koppers gemakkelijk in kon grijpen.

In de eerste 10 minuten na rust was TOP al gevaarlijker dan de hele eerste helft maar had het gelukkig voor Leones hun vizier ook niet goed afgesteld. Ook Leones wist weer kansen te creëren maar ook werd het doel weer gemist. Dylan v.d. Ven schoot voorlangs en het schot van Joshua Lopez Cuijten was een prooi voor de doelman van TOP. Leones had geluk toen de uitgekomen Noud Koppers werd gepasseerd maar de bal naast werd geschoten. Anders dan in de 1e helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen die het niet benutte. Vlak voor tijd kregen beide ploegen nog een levensgrote kans op de overwinning. Eerst counterde TOP zeer snel en werd de Leones doelman gepasseerd maar met een leegdoel voor zich wist de TOP speler met zijn chocolade been de bal niet tussen de palen te krijgen. Het slot akkoord was voor de kersverse vader Luke v.d. Ven die na een mooie aanval vrij voor de TOP doelman verscheen maar zijn inzet met de voet gestopt zag worden.

Zo eindigde een goede wedstrijd in een 0-0 stand maar was het publiek goed vermaakt. Leones schiet door de puntendeling niet veel op maar gezien het spel zullen de punten zeker nog gaan komen. Zondag speelt Leones om 14.00 uur thuis tegen Nemelaer uit Haeren dat 5 punten meer heeft als de Leeuwenaren.