Logo demaasenwaler.nl
<p>Entree van DSZ Boven-Leeuwen</p>

Entree van DSZ Boven-Leeuwen

(Foto: Diana de Leur)

Voetbal voor mensen met lichamelijke beperking bij DSZ

  Sport

BOVEN-LEEUWEN - Voetbalvereniging DSZ uit Boven-Leeuwen is binnenkort wellicht twee teams rijker. De club gaat mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid bieden om de sport op aangepaste wijze en met begeleiding te beoefenen. 

Mensen met beperkingen zoals NAH of obesitas en klachten die horen bij het ouder worden zijn blessuregevoelig. Daarom is het voetballen in reguliere teams niet altijd meer mogelijk.

DSZ heeft een uitvoeringsbudget aangevraagd bij het Sportakkoord-West Maas en Waal. Dat Sportakkoord is een initiatief van lokale sportaanbieders die bewegen voor iedereen willen stimuleren. Indien de aanvraag gehonoreerd wordt is er bij elke training een verzorger aanwezig die blessures kan behandelen, advies kan geven en de spelers volgt door dossiers bij te houden. 

DSZ Antiek wordt gespeeld door zes tegen zes spelers op een half veld. DSZ Uniek gaat tussen twee teams van vier spelers op een kwart veld.  

Donderdag 21 oktober om 20.00 uur is er een informatiebijeenkomst in de kantine van DSZ. Voor meer informatie of aanmelden: www.svdsz.nl 

Meer berichten