Wedstrijdverslag DSZ1 - FC Kunde 1

BOVEN-LEEUWEN - DSZ begon de wedstrijd sterk maar het was FC Kunde dat na 12 minuten al een voorsprong had van 2-0. Bij het eerste doelpunt gingen 2 glijpartijen van DSZ verdedigers aan vooraf waarna de spits eenvoudig kon binnenschieten. Het tweede doelpunt kwam voort uit een scrimmage waarbij FC Kunde de gelukkige was. Hierdoor was DSZ zeker nog niet uit het veld geslagen en ging op zoek naar de aansluittreffer. Een sterke periode volgde voor DSZ met o.a. een mooie kans voor Maarten van Dreumel. De keeper redt ten koste van een corner waaruit Tom de Bruin fraai inkopt maar geen doel trof. Ook FC Kunde weet enkele keren gevaarlijk uit te komen waarbij de DSZ goed verdedigd en verdere schade voorkomt. Na 25 minuten wordt Jasper van Dreumel 5 mtr buiten de zestien gevloerd en weet Maarten van Dreumel uit de gegeven vrije trap via de handen van de keeper te scoren. Het natte gladde veld zorgde de gehele wedstrijd af en toe voor gevaarlijke situatie met doorglijdende spelers en het was lastig voor de keepers om balvast te zijn. Het werd in de laatste minuut van de eerste helft bijna gelijk. Uit weer een standaard situatie schiet Tom de Bruin een vrije trap hard in de kruising. Nu weet de keeper wel redding te brengen en we gaan rusten met een 1-2 stand.

Na de pauze was duidelijk dat DSZ geen genoegen nam met een verlies of zelfs gelijkspel. Vanaf het begin zaten de spelers er bovenop en wonnen meer duels. In de twaalfde minuut na rust maakt Maarten van Dreumel zijn tweede van de middag met een puntertje in de verre hoek. Het staat 2-2 en DSZ blijft gaan voor de volle drie punten. Een mooie combinatie van Jasper met invaller Roy Peters werd helaas geen doelpunt. Eenzelfde situatie in de 70ste minuut was wel raak. Nu kapt en draait de sterk spelende Roy Peters zich vrij en tikt de bal rustig in de verre hoek. DSZ op een 3-2 voorsprong. Aan de andere kant kwam ook FC Kunde er soms gevaarlijk uit. Enkele prachtige reddingen van Terrell van den Heuvel voorkwamen een tegentreffer. Ook bij een 1 tegen 1 situatie. In de tegenaanval hierna deed de keeper van FC Kunde hetzelfde. In het laatste kwartier deed FC Kunde er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Maar de verdediging van DSZ stond prima en had in de persoon van Han Thijssen ver in de blessuretijd nog kunnen scoren. Zijn schot gaat via de verdediging net naast het doel. Het werd een overwinning voor DSZ die mede door de tomeloze inzet de overwinning verdiende.

Opstelling:
Doel: Terrell van den Heuvel
Verdediging: Luuk Derks, Stijn ’t Jong, Tom de Bruin, Mike Grisel
Middenveld: Dennis Jansen (A), Maarten van Dreumel, Rik van Beuningen
Aanval: Lars Spanbroek (52 Roy Peters), Jasper van Dreumel, Boudewijn de Kadt (63 Han Thijssen)