Logo demaasenwaler.nl
<p>Joep van der Sluijs.</p>

Joep van der Sluijs.

(Foto: Broer van den Boom)

Joep van der Sluijs (19) over N.E.C. en promotie naar Eredivisie

  Sport

DRUTEN – Gedurende de zomerse sportmaanden is de Maas en Waler op zoek gegaan naar (verborgen) toptalenten uit de regio. De één is mogelijk al bekender dan de andere, maar het is niet ondenkbaar dat we in de nabije toekomst meer van hen gaan horen wegens hun steeds beter wordende sportprestaties. Wij wilden weten wie ze zijn, wat de impact van corona was en wie hun idolen zijn. Dit keer de negentienjarige profvoetballer Joep van der Sluijs uit Druten.

In 2018 maakte de in Druten geboren linksbenige Van der Sluijs de overstap van DIO’30 naar N.E.C. en twee jaar later werd hij bij het hoogste elftal gehaald. Zijn debuut maakte hij als invaller in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax en het jaar daarop kon hij zijn contract verlengen tot 2023.

Promotie
Het seizoen 20/21 was er een met ups en downs, zo bevestigt Joep. ‘Gelukkig hebben we ondanks corona altijd gewoon kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen, maar ik baal ervan dat ik nog nooit voor een volle Goffert heb mogen spelen. Hoogtepunt was uiteraard de promotie met N.E.C. toen we NAC Breda wisten te verslaan.’

De aanvallende middenvelder beschrijft de promotie als de mooiste avond van zijn nog prille carrière, maar geeft toe dat het seizoen eigenlijk teleurstellend verlopen was met een zevende plaats op de eindrangschikking. Wegens een blessure aan zijn buitenmeniscus moest hij de laatste wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, maar kwam desalniettemin toch tot het respectabele aantal van twintig wedstrijden. ‘Ik kijk erg uit naar de Eredivisie en in het bijzonder naar de wedstrijden tegen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV. Maar ook naar de derby tegen Vitesse’, zegt hij daags voor de start van de competitie. ‘Ik ben hard aan het trainen en hoop zoveel mogelijk minuten te kunnen maken.’

Ambitie
De aanvallende middenvelder geeft aan niet te weten waar zijn plafond ligt, maar hij mikt uiteraard op het hoogste. Met name het aantrekken van Deense collega Lasse Schöne stemt hem tevreden. ‘Ik hoop veel van Lasse te kunnen leren. Vroeger was ik fan van Ronaldinho en nu Messi. Met N.E.C. hebben we het doel voor dit seizoen nog niet besproken, maar we zullen zeker voor handhaving gaan.’ Mocht Joep dit seizoen in actie komen, dan wordt hij, naar eigen zeggen, de eerste Drutenaar ooit in de Eredivisie.

Door Rex Broekman

Meer berichten