Vincent ter Schure en Timo Fransen.
Vincent ter Schure en Timo Fransen. Foto: Tandemteam VIT

Tandemwielrenners Ter Schure en Fransen definitief naar de Paralympics Tokio

13 jul, 18:13 Sport

LIVIGNO (ITALIË) - Paralympisch tandemwielrenners Vincent ter Schure (Houten) en Timo Fransen (Weurt) hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Tokio. Afgelopen week maakte bondscoach Eelke van der Wal de selectie bekend. 


Ter Schure en Fransen verdedigen in Japan hun paralympische titel van vijf jaar geleden in de wegwedstrijd.  De twee behoren al jaren tot de meest succesvolle rijders van de nationale paralympische wielerselectie. Het tandemkoppel komt in het buiten Tokio gelegen Izu Velodrome in actie op de achtervolging op de baan en daarna op de Fuji International Speedway op de tijdrit en wegwedstrijd. De focus ligt voor vooral op de tijdrit op de weg. ‘Daar ligt ons grootste talent’, erkent Fransen. Op dat onderdeel werd het koppel in 2019 wereldkampioen.

Ter Schure en Fransen komen nu net terug van een hoogtestage in het Italiaanse Livigno. De komende weken werken ze met een serie zware trainingen in eigen land toe naar de Paralympische Spelen. Op 6 augustus reizen ze met de nationale ploeg naar Portugal, om daar te acclimatiseren en te wennen aan de hitte. Vervolgens vliegen ze op 17 augustus, een week voor de start van de Spelen, naar Tokio.    
        

!
Digitale krant