Afbeelding
Foto: Shutterstock

Regionale bijdrage aan WK Volleybal vrouwen 2022

5 jul, 19:58 Sport

Wijchen, Druten, Beuningen en West Maas en Waal gastgemeenten voor Braziliaanse en Dominicaanse volleybalteam

Maandag 5 juli ondertekenden de wethouders Sport van de 4 gemeenten Wijchen, Druten, Beuningen en West Maas en Waal een convenant met de Nederlandse Volleybal bond (Nevobo). Daarmee zijn de gemeenten “Official Team Host” voor het Braziliaanse en Dominicaanse volleybalteam. Vanaf 23 september 2022 hullen de gemeenten zich dan ook in Latijns-Amerikaanse sferen.

“We kijken er enorm naar uit om het Braziliaanse team en het team uit de Dominicaanse Republiek te verwelkomen,” zegt Paul Loermans, wethouder Sport van de gemeente Wijchen. “Heel erg mooi dat we op deze manier kunnen bijdragen aan dit unieke evenement.” 

Erik Peters, wethouder sport gemeente West Maas en Waal: “In onze gemeente staat sport hoog in het vaandel. Wij zijn er trots op dat het Land van Maas en Waal onderdak geeft aan deze Latijns-Amerikaanse teams. We wensen ‘onze teams’ veel succes.”

Copacabana aan de Maas en Waal
Gérard de Wildt, wethouder Sport gemeente Druten: “We laten de kans niet aan ons voorbij gaan om naast het bieden van onderdak aan de teams ook een paar mooie evenementen te ondersteunen in deze periode. Deze evenementen worden georganiseerd door de volleybalverenigingen samen met de Nederlandse Volleybal bond.” Denk hierbij aan clinics op scholen en (bedrijven)toernooien. Dit natuurlijk allemaal in Latijns-Amerikaanse sferen. “Copacabana aan de Maas en Waal, zullen we maar zeggen. En dit alles om de volleybalsport extra onder de aandacht te brengen”, aldus Loermans.

De 4 gemeenten zetten samen met de Gelderse Sportfederatie, scholen, verenigingen en ondernemers verschillende activiteiten op voor de inwoners. Wethouder sport gemeente Beuningen, Piet de Klein, zegt: “Sporten en beweging brengt mensen met elkaar in verbinding. Op deze manier kunnen we hieraan bijdragen. We zien ernaar uit om onze inwoners, jong en oud, enthousiast te maken voor het volleybal en ons als gemeenten breed te presenteren.”

Groot sportevenement
Dit prachtige sportevenement wordt voor het eerst in Nederland gehouden. Het WK Volleybal voor Vrouwen begint 23 september 2022. De Nederlandse speelsteden zijn Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. De finale is in het Gelredome.

!
Digitale krant