Kim en Esther in actie.
Kim en Esther in actie. Foto: Eigen

Badmintonclub Druten bestaat 50 jaar

Sport

DRUTEN - In mei 1971 richtte een clubje van zes Drutenaren Badmintonclub Druten op. Nu, 50 jaar later is de club uitgegroeid tot een gezellige sportvereniging, waar naast sportieve ambities, vriendschap en saamhorigheid hoog in het vaandel staan.

De oprichters van de vereniging spanden in eerste instantie een netje in de open lucht. Een van die oprichters, Piet Deckers, is nog steeds actief lid van de vereniging. In 1971 verhuisde de snelgroeiende vereniging naar de nieuwe sporthal aan De Heuvel. In de beginperiode werden er regionale wedstrijden gespeeld, maar het duurde niet lang of de vereniging sloot zich aan bij de landelijke badmintonbond om in de landelijke competitie aan te sluiten. In de loop der tijd is ook een jeugdafdeling gestart en in 2008 is de 55+ groep opgericht. Deze drie groepen van junioren, senioren en 55+ zijn nog steeds volop actief. De vereniging biedt daardoor voor alle leeftijden de mogelijkheid om badminton op eigen niveau te spelen; van ervaren competitiespeler tot beginnende recreant. Momenteel is het oudste actief spelende lid 82 jaar.
Sinds december 2020 kan er niet meer gesport worden in de sporthal, maar de onderlinge contacten blijven bestaan. De jeugd traint buiten om de conditie op peil te houden en om in contact te blijven. Maar iedereen wacht op het moment dat er weer in de zaal gebadmintond kan worden.

Vriendschap
Door de jaren heen heeft de actieve vereniging bewezen dat sportieve ambities heel goed te combineren zijn met gezelligheid en vriendschap. Naast de sportieve activiteiten is de vereniging ook actief in het organiseren van gezamenlijke activiteiten buiten het veld; spelletjesavonden, gezamenlijke etentjes en het jeugdkamp zijn terugkerende activiteiten.

Festiviteiten
Een feestcommissie heeft diverse activiteiten voorbereid om het 50-jarig bestaan van de club te vieren. In verband met het coronavirus zijn deze nu uitgesteld tot een later moment. Om het jubileum toch niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, is er eind mei een digitale pubquiz voor alle seniorleden. Alle deelnemers ontvangen voor aanvang van de pubquiz een kleine smakelijke verrassing om gezamenlijk op afstand toch alvast het glas te kunnen heffen op het jubileum van de club.