Logo demaasenwaler.nl
Gert-Jan Hommersom
Gert-Jan Hommersom (Foto: Marie Langford)

Bevrijdingsdag Loop

  Sport

BOVEN-LEEUWEN/WAGENINGEN - Gert-Jan Hommersom (34) neemt sinds 2015 deel aan de bevrijdingsvuur estafette, waarbij het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Maas en Waal wordt gebracht. Helaas werd de loop dit jaar wederom afgelast vanwege corona. Gert-Jan besloot daarop zijn eigen Bevrijdingsdagloop te houden.

‘Ik heb besloten toch te lopen, omdat wij onze vrijheid als vanzelfsprekend zien. Wij zijn ermee opgegroeid. Maar vrijheid is niet vanzelfsprekend en helaas zijn er wereldwijd nog steeds mensen die niet leven in vrijheid. Bevrijdingsdag is voor mij een dag om te beseffen hoe goed we het hebben. Een dag om stil te staan bij alle mensen die gevochten hebben voor onze vrijheid’, aldus Gert-Jan. Hij startte op Bevrijdingsdag vanaf het Vijf Meiplein in Wageningen. Vanwege de weersomstandigheden was het niet mogelijk met brandende fakkel te lopen. Gert-Jan is vanaf Wageningen begeleid door zijn vader, op de fiets. De laatste kilometers van zijn tocht, vanaf Beneden-Leeuwen, werd hij begeleid door zijn dochtertje Ana.

Normaliter halen lopers vanuit heel Nederland in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur in Wageningen op, om dit vervolgens, meestal in estafettevorm, naar hun woonplaats te brengen. Op deze manier wordt het Bevrijdingsvuur in Nederland verspreid.

Meer berichten