Logo demaasenwaler.nl
Karter Quinn Winkel.
Karter Quinn Winkel. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl )

Winst voor Karter Quinn Winkel

  Sport

STRIJEN – Met de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting in het vooruitzicht, kreeg Quinn Winkel uit Beneden-Leeuwen vorige week zondag de ultieme bevestiging dat hij er uitstekend voorstaat. Tijdens de eerste ronde van het clubkampioenschap van het circuit van Strijen won de twintigjarige karter alle drie de races in de KZ-klasse.

De manier waarop Quinn won, was ronduit overtuigend. Zeker ook aangezien er maar één dag geracet werd en het aantal trainingssessies voor de races beperkt was. Bovendien is Strijen een circuit waar hij niet vaak komt en zijn baankennis dus nog niet groot is. Quinn vertelt: ‘Het was een goed dagje racen. In de eerste twee races kon ik mijn banden sparen. De kart liep erg hard. Alles was perfect. Daardoor heb ik mooi kunnen winnen.’ Voor de Leeuwense karter was het verloop van de dag en het uiteindelijke resultaat uitermate goed voor zijn zelfvertrouwen. Ideaal, zo kort voor de eerste ronde van het NK, die binnenkort plaatsvindt op het circuit van Mariembourg.

Titelstrijd
Op basis van zijn stijgende prestatiecurve van de afgelopen twee seizoenen hoopt Quinn voorin te kunnen meedoen in de nationale titelstrijd. ‘We hebben laten zien dat we sterk zijn. Vandaag ook weer. Bij Chrono beginnen we ook voorin te rijden. Dat bewijst dat het harde werk begint te lonen.’ Het NK is dit seizoen zijn hoofdcompetitie. Verder hoopt hij af en toe nog een extra wedstrijd te rijden, zoals in Strijen. ‘En als het financieel haalbaar is, zou ik ook graag een wedstrijd van het DKM in Duitsland rijden. Sponsoren zijn daarvoor heel erg belangrijk. Ik hoop dan ook dat er mensen zijn die me willen steunen. Die zijn van harte welkom, want internationaal gaan rijden is het doel.’

Bijzonder
Het feit dat Quinn zo sterk rijdt in de koningsklasse van het Nederlandse karten is bijzonder, want Quinn begon pas op zijn zestiende met karten. Dat was op een indoor-kartbaan. ‘Mijn vrienden namen me mee naar een race op een indoor-kartbaan in Nijmegen, een soort clubwedstrijd. Ik heb daarna een eigen helm gekocht en ben ieder weekend gaan rijden. Ik heb veel gezeurd bij mijn vader om een eigen kart en hij heeft uiteindelijk een KZ-kart voor me gekocht’, aldus Quinn.

Meer berichten