Logo demaasenwaler.nl
<p>De vier oprichters van The Runclub.&nbsp;</p>

De vier oprichters van The Runclub. 

(Foto: John van Gelder)

The Runclub van start

  Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Een gezamenlijke passie voor hardlopen, dat is de basis van The Runclub. Deze passie willen de vier oprichters graag delen. Pierre Tromp en Lotte van Dinther vertellen vol enthousiasme over hun bedrijf en plannen die zoveel meer zijn dan alleen hardlopen.

In januari 2020 is het balletje gaan rollen. ‘Je kunt het maar één keer goed doen, dus we hadden geen haast’, vertelt Pierre. In die tijd hebben hij, Lotte, Stefan en Niki een volledig bedrijfsplan gemaakt en stelden ze hun drie pijlers vast: running, voeding en coaching. Elke coach heeft zo zijn eigen specialiteit. Zo hebben ze hardlooptrainers, een voedingsconsulent, een vitaliteitscoach en een mental coach in huis. ‘Op die manier zijn we samen sterker’, zegt Lotte.

Samen maakt sterker geldt niet alleen voor de coaches, maar ook voor de trainingen. Lotte legt uit: ‘We hopen dat iedereen eens een kijkje neemt bij de groepstrainingen. We hebben zelf ervaren hoe leuk dat is. Je bent meer gemotiveerd, legt leuke contacten en na de training is er dat voldane gevoel dat je het samen hebt gedaan.’ Die trainingen starten bij De Rosmolen, waar na afloop ruimte is om jezelf op te frissen en wat te drinken. Mocht je toch liever individueel begeleid worden, kan dat ook. Bij The Runclub wordt ook één op één training gegeven.

Doelen behalen
Mensen in beweging brengen en ze daarin begeleiden, dat is waar The Runclub voor staat. ‘Wat we vooral mooi vinden, zijn de routes. De letterlijke en figuurlijke routes die mensen afleggen naar hun doel’, legt Lotte uit. Wat dat doel is, maakt niet uit. The Runclub biedt voor ieder wat wils. Zo is er een elfweekse beginnerscursus, maar kun je daarna vrij snel door naar de reguliere, wekelijkse groepstrainingen.

Pierre legt uit wat het voordeel is van begeleiding. ‘Mensen denken vaak dat ze goed lopen, maar nu wordt er goed naar je houding en looptechniek gekeken. Als je je daar bewust van bent, word je een betere hardloper en heb je minder kans op blessures. Daarnaast biedt de inhoud van onze trainingen veel variatie en daar word je sterker van. Ook willen we de lol van het hardlopen laten ervaren.’

Meer dan alleen hardlopen
‘Een gezonde leefstijl is waar we naar streven’, vervolgt Lotte. Om die reden bieden ze naast hun hardlooptrainingen nog meer aan zoals running bootcamp. Hierbij ligt de focus op spierversterkende oefeningen die sporters completer en sterker maken. Daarnaast bieden ze ook complete vitaliteitstrajecten, voedingsadviezen en (mental) coaching aan. Iedereen is vrij zijn eigen onderdelen te kiezen.

De groepstrainingen starten zodra met minimaal 5 mensen getraind mag worden, met een maximum van 15 personen. Tot die tijd kun je al wel terecht voor individuele begeleiding. Wil je gegarandeerd zijn van een plekje in een van de groepstrainingen? Meld je dan aan via www.therunclub.nl. Op Instagram en Facebook zijn ze te vinden via @therunclub.nl.

Door Inge Arissen

Meer berichten