Logo demaasenwaler.nl
<p>Jos Kuipers te midden van zijn vrouw en leden Fox Fitness.&nbsp;</p>

Jos Kuipers te midden van zijn vrouw en leden Fox Fitness. 

(Foto: Fox Fitness)

Fitnesstrainer Jos Kuipers van Fox Fitness gaat met pensioen

  Sport

DRUTEN - Met een gezellige drive-thru afgelopen woensdag 31 maart nam fitnesstrainer Jos Kuipers van Fox Fitness na dertig jaar afscheid van de fitnessbranche.

Jos en zijn vrouw Corry startten in 1990 het succesvolle Fitnesscentrum Flash, gevestigd aan de Klepperheide in Druten. Wat ooit als hobby begon, twee keer per dag sporten naast zijn werk als postbezorger, groeide uit tot zijn beroep. Jos: ‘Je zou kunnen zeggen dat het een uit de hand gelopen hobby is. Door deze passie heb ik de Fitvakopleiding op Sportcentrum Papendal gevolgd. Zo kon ik mijn bedrijf in de fitnessbranche starten.’

In 2001 ging Fitnesscentrum Flash van Jos verder onder de naam Sportcentrum Flash aan de Industrieweg. Een begrip in Druten en omgeving. Als trainer ging Jos in dienst bij Jeroen Vos die in 2018 Fox Fitness begon. De laatste drie jaren heeft Jos zich ingezet als instructeur voor het begeleiden van ouderen in circuittrainingen en groepstrainingen bij Fox Fitness. Jos vertelt: ‘Dit is allemaal stil komen te liggen door corona, heel jammer. Daarom werkte ik het afgelopen jaar in de buitententen van Fox Fitness en van Personal Gym Maas en Waal.’ Nu is het tijd om met pensioen te gaan, en op de vraag wat Jos het meeste gaat missen, antwoordt hij: ‘De mensen, met hen bouw je een band op, en de wekelijkse gezelligheid. Maar ik heb hobby’s genoeg om van te genieten, zoals tuinieren, buiten zijn en vissen doe ik heel graag. Op forellen. Hopelijk is er binnenkort weer een mogelijkheid om naar Denemarken te gaan om met een stel vrienden te gaan vissen. Ik ga ook nog sporten, maar wel een tandje of twee, drie, vier minder dan voorheen. Met fitness kun je je hele lichaam trainen en het is niet zo blessuregevoelig. Dus mensen, blijf lekker doorgaan met sporten, zo lang het nog kan!’, besluit Jos dankbaar.

Meer berichten