Inwoners beleven samen plezier aan sporten en bewegen
Inwoners beleven samen plezier aan sporten en bewegen Foto: The Next Brand

Nieuw platform: MeeDoen in Maas en Waal

13 mrt, 13:56 Sport

MAAS EN WAAL - De gemeenten Druten en West Maas en Waal hebben gezamenlijk een nieuw beweegplatform ontwikkeld: meedoeninmaasenwaal.nl. Het platform laat zien welke sport- en beweegmogelijkheden er voor jong en oud zijn binnen de gemeenten.

Aanbieders kunnen op een zeer makkelijke manier hun beweegaanbod invullen op het platform. Het gaat om bewegen bij een vereniging, maar óók om het aanbod van bijvoorbeeld yoga, wandelcafés of jeu de boules. Men hoopt dat meer inwoners hierdoor een leven lang bewegen. Op basis van wat de aanbieders op de website zetten, worden er bovendien speciale boekjes gedrukt voor de jeugd en voor inwoners van 55 jaar en ouder. Het boekje voor de jeugd is vorige week uitgebracht. Dat voor volwassenen hoopt men voor de zomer te kunnen drukken.
Eind 2020 kwam het Sportakkoord tot stand. Verschillende partijen en verenigingen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal schreven mee aan dit akkoord. Een duidelijke wens kwam naar voren: één platform waarop al het beweegaanbod uit de buurt staat. Voor iedere inwoner.

Sjors Sportief en Creatief
Voor de jeugd is het beweegaanbod niet alleen samengebracht op de website, maar ook in het boekje Sjors Sportief en Sjors Creatief. Dit initiatief kunt u kennen via de basisscholen in de gemeenten. Kinderen maken dankzij deze mogelijkheid makkelijk kennis met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in de betreffende gemeenten.

Heeft u nog vragen over het nieuwe beweegplatform? Mail dan naar sportakkoord@bendefit.nu. Zie ook: meedoeninmaasenwaal.nl.

Digitale krant