Leds-voetbal bij Unitas’28
Leds-voetbal bij Unitas’28 Foto: Sjaak Janssen

Geslaagde voetbalactiviteit bij Unitas’28

Sport

WAMEL - Voor de jeugdteams van Unitas’28 werd afgelopen week een bijzondere activiteit georganiseerd: Leds-voetbal. Het Leds-voetbal werd, net als gewoon voetbal, buiten op het veld gespeeld, maar met als grote verschil dat het pikkedonker was.

Het veld, inclusief het doel, was volledig verlicht met duizenden groene led-lampjes. De spelers van de twee teams hadden speciale hesjes aan die aan de voor- en achterzijde waren verlicht met rode of witte led-verlichting. De spelers konden zo zien waar hun medespelers of tegenstanders zich op het veld bevonden. Verder werd er gespeeld met een verlichte bal, zodat ook deze in het donker goed zichtbaar was.

Alle teams, van de mini’s tot de JO17/M017, genoten ervan om in deze bijzondere tijd op een andere manier met voetbal bezig te zijn. Zo was het voor de wat jongere spelers best wel spannend om in het donker te voetballen en werd er door de wat oudere leden vanaf het begin van de activiteit tot het einde gedold en gelachen.

Stimuleringsbijdrage
Al met al een geslaagde activiteit die mede mogelijk werd gemaakt door de jeugdleiders van de vereniging, Unitas’28 en een stimuleringsbijdrage vanuit de KNVB.

Leds-voetbal bij Unitas’28
Leds-voetbal bij Unitas’28
Leds-voetbal bij Unitas’28