Afbeelding
Foto: Voetbalvereniging Roda’28 Winssen

Walking Football Winssen succesvol

21 okt, 10:44 Sport

WINSSEN - De kersverse voetbalactiviteit bij Roda’28, Walking Football, is vorige maand veelbelovend gestart. Hoewel de trainingen, vanwege coronamaatregelen, op dit moment stilliggen, kijkt de organisatie terug op een viertal geslaagde trainingspotjes.

Walking Football is een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Bij deze vorm van voetbal gaat het er wat rustiger aan toe dan tijdens reguliere voetbaltrainingen.

Meedoen

Na een warming-up, worden de hesjes verdeeld en wordt een onderling partijtje gespeeld. Men mag daarbij niet rennen, geen slidings maken, geen lichamelijk contact hebben en de bal dient onder heuphoogte gehouden te worden. Er wordt wekelijks getraind op woensdagochtend van 9.30 uur tot circa 11.00 uur. Wie interesse heeft om mee te doen, kan zich vrijblijvend aanmelden via secretariaat@roda28.nl.

In Beuningen staat het Walking Football ook op het programma. Beuningse Boys biedt de activiteit aan sinds 2015. Op sportpark de Ooigraaf werd vorig jaar september zelfs het eerste Walking Football toernooi georganiseerd.

!
Digitale krant