Logo demaasenwaler.nl
Foto: Sjaak Janssen

Unitas’28 wint en is koploper

  Sport

WAMEL – Unitas’28 behaalde in de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen een zwaar bevochten en verdiende 3 – 2 zege op het Leuthse V.V.L.K. Hierdoor is de formatie van trainer Gerard van Zwam na jaren weer eens koploper in de 5e klasse D.

WAMEL – Unitas’28 behaalde in de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen een zwaar bevochten en verdiende 3 – 2 zege op het Leuthse V.V.L.K. Hierdoor is de formatie van trainer Gerard van Zwam na jaren weer eens koploper in de 5e klasse D.

Daar zag het na pakweg een uur spelen niet naar uit. In de 1e helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd met iets meer kansjes voor de bezoekers van trainer Hachemi Chahaibi. Het was dan ook V.V.L.K. dat na een kwartier spelen op een 0 – 1 kwam uit een corner. Het doelpunt ontstond naar een Leuthse inzet uit een scrimmage voor het Unitas’28 doel waarbij keeper Edgar Florissen geen kans had. In het verdere verloop van deze periode waarin Freddie Gerritsen zich geblesseerd moest laten vervangen door Stijn van Stippent werd er door beide teams gestreden voor elke meter. Bij Unitas’28 ontbrak enigszins de overtuiging en scoren was er ook niet bij. Dit leek zich aanvankelijk ook in de 2e helft voort te zetten en na een uur spelen greep trainer Van Zwam in. Dirk-Jan van Verseveld kwam in het veld voor Maarten van Ingen, het gewenste doelpunt viel vlak hierna, echter aan de andere kant toen een Leuthse inzet strak in de kruising boven Florissen verrassend in het Wamelse doel verdween, 0 – 2. Met Van Verseveld in een hoofdrol werd het laatste half uur ingezet met schwung, veel strijd en beleving én uiteindelijk niet zonder succes. Een duwfout in de Leuthse verdediging leverde een pingel op die door Dirk-Jan zelf werd verzilverd, 1 – 2. Vlak hierna was het de beweeglijke en snelle Remco van Biesbergen die na een mooie solo van Zidier Adams de gelijkmaker in de touwen schoot, 2 – 2. In een grimmige slotfase kon een speler van de gasten met rood vertrekken, na een charge op de benen van de actieve en goed spelende Brent van der Ven. In de slotfase kwam Bob Dikker in het veld voor de moe gestreden Chiem Heijmen en was het in de voorlaatste minuut Cas van Hal die na een prima genomen vrije trap van Tim van Kessel de bal binnen kon glijden 3-2. Aan het eind was er nog wat irritatie bij de gasten, maar de goed leidende scheidsrechter Rootseler liet zich niet gek maken en floot even later voor het einde.

En zo was het deze middag ondanks dat het aan publiek ontbrak en de vele regenbuien toch feest op “De Parken” want de thuisclub mocht zich na jaren weer eens koploper noemen. Komende zondag 18 Oktober gaat de koploper op bezoek bij de nummer 2 Niftrik, een heuse topper dus. De aftrap op sportpark De Eik is om 14.30 uur.

Door Sjaak Janssen

Meer berichten