Logo demaasenwaler.nl
buitentraining Shaolin Kempo Banteng
buitentraining Shaolin Kempo Banteng (Foto: Thea Jagtenberg-Eikhout)

Vechtkunst in de buitenlucht

  Sport

DRUTEN - Leden van Shaolin Kempo Banteng trainden afgelopen week in de buitenlucht in Druten. In verband met de coronarichtlijnen zijn trainingen binnen nog niet toegestaan.

Kempo is de verzamelnaam voor een verscheidenheid aan vechtkunstvormen die hun oorsprong vinden in China. De naamgeving die in China werd gebruikt is Ch’uan Fa. Het woord Kempo is daarvan de Japanse vertaling. Chinese vormen van Ch’uan Fa hebben namelijk in vroeger tijd een duidelijk stempel gedrukt op Japanse inheemse vechtkunstvormen, met name die van het eiland Okinawa. Elementen daarvan zijn nog steeds terug te vinden in de vele vormen van het huidige Japanse karate.

Shaolin Kempo school Banteng is in 1984 opgericht door Sunil Malhoe. Sunil begon met het verzorgen van trainingen in Beuningen. Later volgden Winssen, Puiflijk en Beneden-Leeuwen als trainingslocaties. Banteng is aangesloten bij de Shaolin Kempo Bond (S.K.B.) en Kempo Associatie Nederland (K.A.N.). Meer informatie over de sportschool, zie: www.banteng.nl.
Wie interesse heeft in het beoefenen van Shaolin Kempo kan contact opnemen via tel. 024-677 73 47 of info@banteng.nl..

Meer berichten