Logo demaasenwaler.nl
Samenwerking voetbalverenigingen
Samenwerking voetbalverenigingen (Foto: Roy Ariëns)

Startnotitie Samenwerking voetbalverenigingen West Maas en Waal

  Sport

WEST MAAS EN WAAL - De vijf voetbalverenigingen in West Maas en Waal gaan samenwerken, met als doel om jeugdleden de mogelijkheid te bieden op eigen niveau en/of met leeftijdsgenoten te spelen. Na lang voorbereiden en gezamenlijk bijeenkomsten bijwonen, werd door de voetbalverenigingen Aquila, Leones, Unitas’28, AVIOS/DBV en DSZ onlangs de startnotitie ondertekend voor een samenwerking op verschillende fronten. Dit onder toeziend oog van de KNVB.

De verenigingen in de gemeente West Maas en Waal merken dat het voor hen steeds lastiger wordt om een voetballend jeugdlid op zijn of haar niveau, binnen zijn of haar leeftijdscategorie te laten voetballen. Het gevolg daarvan is minder plezier, wat weer leidt tot minder leden. In oktober 2019 woonden de vijf verenigingen een bijeenkomst bij waarin de toekomst van het voetbal in West Maas en Waal aan de orde kwam. 'Door harde cijfers ontstond bewustwording: als we denken vanuit de voetballer, moeten we het anders gaan doen. We hebben elkaar nodig om het beste aanbod te creëren. Vervolgens zijn alle verenigingen in januari 2020 weer bij elkaar gekomen, om aan de hand van geboortejaren een overzicht te krijgen waar bij welke vereniging de pijnpunten lagen. Toen werd duidelijker dat samenwerken meer noodzaak dan nut is. Om dit verder uit te zoeken en verschillende samenwerkingen te bedenken is vanuit de verenigingen een kopgroep geformeerd', aldus een woordvoerder.
Uitgangspunt binnen de samenwerking is dat de voetballer centraal staat, dat wil zeggen dat elk jeugdlid met veel plezier kan voetballen in de voor hem/haar bedoelde leeftijdscategorie.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!