Logo demaasenwaler.nl
Initiatiefnemers Luuk van Tiem (links) en Thijs Boonstra.
Initiatiefnemers Luuk van Tiem (links) en Thijs Boonstra. (Foto: John van Gelder)

Toch vierdaagse, zij het virtueel

  Sport

MAAS EN WAAL - De avondvierdaagse; veel kinderen en volwassenen kijken er jaarlijks naar uit. Vier dagen wandelen door eigen dorp en omgeving, om vervolgens op de vierde dag te genieten van een doorgaans drukbezochte intocht, vaak gepaard gaand met de nodige traktaties en natuurlijk een medaille. Corona gooit dit jaar roet in het eten voor veel wandelliefhebbers. Vier studenten vonden de oplossing voor de vele afgelastingen; een virtuele vierdaagse, mét medaille.

'Nu we met z'n allen meer thuis verblijven is het belangrijk om in beweging te blijven', vertelt Luuk van Tiem uit Beneden-Leeuwen. Samen met drie mede-studenten van de opleiding Sport- en Beweeginnovatie aan de HAN in Nijmegen, bedacht hij daarom een virtuele avondvierdaagse. Al snel kon het studenteninitiatief rekenen op het enthousiasme van verschillende gemeenten en netwerken van (buurt)sportcoaches.

Ambitie

'Onze ambitie is dat in de week van 1 tot 7 juni in heel Nederland ouders, kinderen, vrienden en kennissen er samen op uit trekken op een moment dat zij zelf kunnen bepalen. Wie vier keer een route van vijf of tien kilometer wandelt, krijgt een medaille thuisgestuurd', aldus Van Tiem. 'Daarnaast krijgt men van ons dagelijks een leuke virtuele challenge om de wandeling nóg leuker en uitdagender te maken.'

RIVM-maatregelen

Deelnemen aan de virtuele vierdaagse kan volgens de organisatie prima volgens de geldende RIVM-maatregelen. 'De routes kunnen bijvoorbeeld door deelnemers zelf uitgestippeld worden, zo voorkomen we op een bepaald punt teveel mensen samenkomen. Bovendien hebben we bewust voor de duur van een week gekozen, zodat wandelaars verspreid over 7 dagen 4 keer kunnen wandelen.'

Aanmelden

De komende periode gebruiken de studenten uit Nijmegen om scholen te benaderen om hun leerlingen vragen mee te gaan doen. Aanmelden is reeds mogelijk via de website www.virtuelevierdaagse.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per persoon.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!