Logo demaasenwaler.nl

Zwembad De Gelenberg 25 mei weer beperkt open

  Sport

DRUTEN - De Rijksoverheid heeft bepaald dat de binnenzwembaden weer open mogen. Zwembad De Gelenberg in Druten is erg blij vanaf maandag 25 mei haar deuren weer te kunnen openen, al is het beperkt.

De veiligheid van alle bezoekers en medewerkers staat voorop. Om aan de voorgeschreven afstands- en hygiëneregels te kunnen voldoen, heeft het zwembad maatregelen genomen en keuzes gemaakt.

Voor de periode van 25 mei tot 15 juni betekent dit dat zwemlessen voor diploma’s A, B en C gedeeltelijk hervat worden. Zwemlessen Zwemveiligheid en -vaardigheid staan bij zwembad De Gelenberg hoog in ons vaandel. Daarom starten maandag 25 mei de zwemlessen voor alle kinderen uit lesgroepen voor zwemdiploma’s B en C. Voor diploma A starten alleen de kinderen die zwemmen op niveaus 5 en 6. De lesgroepen zullen op dezelfde dagen zwemmen als gewoonlijk, maar de tijden kunnen iets aangepast worden. In de week van 18 mei worden ouders en verzorgers hierover geïnformeerd.

Overige activiteiten

Alle overige zwembadactiviteiten, zoals recreatief zwemmen, vrij zwemmen en alle andere vormen van watersport voor kinderen en volwassenen starten nog niet op 25 mei. Op basis van de 1,5 meter richtlijn en de voor geldende protocollen, kan het zwembad de kwaliteit en veiligheid nog niet waarborgen.

Ruimere openstelling zwembad

Bij het heropenen van het zwembad houdt De Gelenberg zich aan het landelijke ‘Protocol Verantwoord Zwemmen‘ en de ‘Richtlijn Veilig Zwemmen in coronatijd‘. Omdat het zwembad graag weer open wil gaan én blijven, starten ze gefaseerd op. De richtlijnen en protocollen voor kinderen tot 13 jaar zijn wat minder streng dan voor oudere kinderen en volwassenen. Vanaf 25 mei doet het zwembad ervaring op met de zwemlessen waarbij kinderen al wat zelfredzaam zijn in het water. Op basis van deze ervaring bepalen de medewerkers van het zwembad en de gemeente Druten op welke manier ook andere zwemlessen en activiteiten weer opgestart kunnen worden. Denk hierbij aan lessen of activiteiten waarbij bijvoorbeeld meer fysiek contact wenselijk of nodig is. In de tweede week van juni wordt hierover een beslissing genomen.

Vragen over de heropening van het zwembad kunnen gesteld worden via infozwembad@druten.nl. Vanaf 25 mei is het zwembad ook weer telefonisch bereikbaar via 0487 51 21 89.

Meer berichten