Logo demaasenwaler.nl
Leerlingen van 't Geerke en drie van de combinatiefunctionarissen.
Leerlingen van 't Geerke en drie van de combinatiefunctionarissen. (Foto: Hanneke de Vries)

Leerlingen van basisschool 't Geerke zijn sportief

  Sport

Door Hanneke de Vries - Hoefnagel

PUIFLIJK - De veertiende editie van de Drutenloop stond gepland voor zondag 5 april, echter is deze in verband met het coronavirus vroegtijdig afgelast. Actief Maas en Waal organiseert, in aanloop naar het loopevenement, normaliter een serie hardloopclinics op alle basisscholen. Ook die gaat nu niet door. Toen nog niet bekend was dat de loop afgelast zou worden, ging de Maas&Waler langs bij basisschool 't Geerke in Puiflijk, die al twee jaar op rij is uitgeroepen tot 'sportiefste school'.

Henk Reijnen van stichting Drutenloop vertelt: ‘De school met de meeste deelnemende lopers, wint deze prijs. Het gaat niet om de prestatie, maar om het deelnemen.' Leerlingen van 't Geerke Jasper, Floor, Marit en Guusje waren al aan het trainen voor de Drutenloop van dit jaar. Alle vier zijn ze sportief aangelegd, en naast het hardlopen doen ze aan turnen, hockey, voetbal of atletiek. Floor heeft al drie keer meegedaan aan de Drutenloop en werd al eens derde: ‘Ik vind hardlopen heel erg leuk. Soms doen er vriendjes mee, maar vaak loop je op je eigen tempo. Tijdens de Drutenloop is er een gezellige sfeer.’ Guusje eindigde vorig jaar als tweede in haar leeftijdscategorie, en herinnert zich onder meer de supporters langs de route: 'Het is leuk dat er altijd zoveel publiek is om je aan te moedigen. Vaak krijg je er energie van, waardoor je een eindsprintje inzet.’ Haar klasgenoot Marit, een fanatiek loopster, vindt het jammer dat de Drutenloop niet doorgaat, en ze daardoor ook de titel van haar school niet kan verdedigen. Ze hoopt dat de loop volgend jaar gewoon weer plaatsvindt.
Actief Maas en Waal geeft, in aanloop naar hardloopevenementen in Maas en Waal, al enkele jaren clinics op de scholen. Deze worden verzorgd door Marie Janssen Steenberg: ‘Doordat we clinics geven op scholen, worden leerlingen enthousiast. Het is super om ze op deze manier te stimuleren om te bewegen.’
Hoewel de Drutenloop dit jaar niet doorgaat, en sportverenigingen en scholen tot 6 april gesloten zijn, kan men vooralsnog wel blijven hardlopen. Een goede manier om in beweging te blijven.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!