Logo demaasenwaler.nl

Volamie geen partij voor meisjes A Touche

  Sport

Na 3 weken wedstrijdpauze trad meisjes A afgelopen zaterdag in eigen huis aan tegen Volamie MA1.

Touché had in de eerste wedstrijd na de kerstvakantie te maken gehad met blessures van aanvalsters Eva Hoogervorst en Esmé van Oort. Beide dames waren gelukkig weer voldoende hersteld om opgesteld te worden. Na de vele servicefouten in de afgelopen wedstrijden kregen de meiden nu de opdracht om geconcentreerd aan de servicedruk te werken; het is immers al eerder gebleken dat bij de jeugd een sterker service veel punten op kan leveren. Meteen in de eerste set werd deze instructie tot uitvoer gebracht en al snel liep Touché uit naar een flinke voorsprong. Volamie kon het een beetje bijbenen maar vooral aanvallend was Touché overduidelijk sterker. Een sterke servicebeurt van Esmé van Oort aan het einde van de set zorgde voor de eerste winst: 25-14.

In de 2e set werd dit meteen doorgepakt door Inge Verbruggen die heel knap naar 11-0 serveerde. De tegenstander kreeg de service maar niet onder controle. Touché kon vrijuit spelen waarbij alle aanvalsters aan bod kwamen; 25-10.
In de derde en vierde set bleef het beeld hetzelfde. Het teamwork zat goed in elkaar en Touché behield knap de concentratie. Brechtje Lansdaal laat de afgelopen weken een sterke vooruitgang zien in haar service en kon ook nu weer een gevaarlijke service laten zien. Alleen in de 4e set lieten de meiden de teugels nog even vieren. Christien Heijnen verzorgde nu de spelverdeling en Lieke Megens werd ingezet op de diagonaal positie. Hierdoor ontstond er even wat storing in het teamwork. Het overschakelen naar een andere speelster op een andere positie zorgt soms nog voor wat onrust, maar gelukkig wisten de meiden dat snel te herstellen na een paar aanwijzingen in een time out. Met 25-11 werd de set probleemloos afgemaakt; met een dikke 4-0 overwinning neemt Touché nu de 2e plek in op de ranglijst. Volgend week speelt meisjes A thuis in Dreumel om 15.30u.

Meer berichten