Beuningse Boys met goed gevoel winterstop in

Nadat midweeks nog met 5-3 werd gewonnen in het bekertoernooi bij Blauw Wit, stond zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Op bezoek op De Ooijgraaf kwam hekkensluiter Estria.

In het eerste halfuur gebeurd er niet zo veel en proberen beide teams van afstand om de score te openen maar gescoord wordt er niet. Na 37 minuten is het wel raak en het zijn De Boys die score openen. Het is Mick in den Bosch die een goede voorzet in huis heeft en zo Luuk Könning weet te bereiken die de bal binnen werkt. Amper een minuut later is het al 2-0 voor Beuningse Boys als Luuk Könning vanaf links de bal voor geeft in het strafschopgebied en Glenn Muller snoeihard de bal in het doel schiet. Estria weet hier weinig tegenover te zetten en dus is de 2-0 ruststand een logische.

Na de rust is het Beuningse Boys dat sterk de kleedkamer uitkomt en al snel op een 3-0 voorsprong komt als Bram Broekman met een kopbal weet te scoren. Estria doet snel wat terug want 2 minuten later is het de ingevallen Roel van de Boogaard die de bal binnen weet te schuiven. Beuningse Boys blijft de controle houden over de wedstrijd en komt op een 4-1 voorsprong als Mick in den Bosch een penalty weet te verzilveren. Niet veel later volgt ook een 2e penalty na een overtreding in het strafschopgebied. Ditmaal gaat Julian de Bie achter de bal staan maar hij schiet de bal naast het doel. Echter constateert de scheidsrechter dat er te vroeg wordt ingelopen en dus mag hij nog een keer aanleggen. Deze keer faalt hij niet en brengt hij de 5-1 op het scorebord. Het slotakkoord van deze wedstrijd is voor Glenn Muller die in de slotminuut voor de 6-1 eindstand zorgt.

Zo gaat Beuningse Boys met een goed gevoel de winterstop in en pakt het meer en meer de aansluiting met de zeer brede middenmoot. Terug kijkend op de eerste competitiehelft is het een gekke competitie waarbij iedereen van iedereen kan winnen en er elke week een nieuwe koploper is. De Boys mogen nu gaan genieten van een welverdiende winterstop.