Leones sluit aan bij subtop na thuisoverwinning op Erp

Op een winderig sportpark ontving Leones afgelopen zondag Erp. Vooraf de nummer 8 tegen de nummer 11, met 1 punt verschil. Winst zou in de competitie waar de verschillen klein zijn aansluiting bij de subtop betekenen en na 9 minuten was het Leones dat deze aansluiting behaalde.

Erp begon goed aan de wedstrijd en legde veel energie in de openingsfase om snel de voorsprong te kunnen pakken. Leones werd terug gedrongen met name doordat Erp veel de lange bal hanteerde.
Dit leverde een aantal kansjes op voor de uitploeg. Na ongeveer een kwartier kwam Erp op de gewenste voorsprong toen Knud v.d. Heuvel gebruik maakte van een misverstand in de Leones defensie en de 0-1 binnenschoof. Lang kon Erp echter niet genieten van de voorsprong want middels een mooie aanval over rechts en een goede pass van Maikel v. Haagen wist Bram Kooijmans de gelijkmaker binnen te werken. In het vervolg van de eerste helft wist Erp nogmaals te scoren, maar dat gebeurde in buitenspel positie dus ging dit feestje niet door. Ook Leones kreeg een levensgrote kans, maar spits Stefan de Jong wist de bal in vrije positie vlak voor de doellijn over te werken. Leones kreeg wel steeds meer grip op het opportunistische spel van Erp dat veel energie al in de beginfase had verspeeld.

In de 2e helft kwam Leones al gauw op voorsprong. Joshua Lopez Cuijten wist met een mooie steekpass Luke v.d. Ven te bereiken die vervolgens goed de bal binnenschoot. Na deze voorsprong probeerde Erp weer aan te dringen maar Leones hield het overwicht en bleef zonder veel problemen overeind. Kansen om de voorsprong uit te breiden waren er wel, maar Leones slaagde er niet in de wedstrijd op slot te gooien ondanks kansen van Bram Kooijmans die ook nog een penalty verdiend had maar niet kreeg, en Dylan v.d. Ven. Erp probeerde het via fysiek spel nog , dat resulteerde wel in een blessure voor Joshua Lopez Cuijten en een aantal gele kaarten, maar niet in de gelijkmaken. In de eindfase was het nog even spannend maar de defensie van Leones bleef goed overeind.

Door deze overwinning stijgt Leones naar de 5e plaats en met nog 1 wedstrijd voor de winterstop, zondag a.s. thuis tegen Nemelaer, doen de Leeuwenaren het prima in de competitie en staan ze netjes in de subtop van een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen.