Logo demaasenwaler.nl
Foto: Sjaak Janssen

UNITAS'28 – S.C.D.'33 1 - 1

  Sport

Voor de tweede achtereenvolgende keer deelde Unitas'28 in een streekderby de punten met de tegenstander. Na AAC/Olympia vorige week was nu S.C.D.'33 uit Deest de tegenstander in deze inhaalwedstrijd.

Deze goed bezochte streekderby was bij een weliswaar koud najaarszonnetje aardig om naar te kijken. De betere spelers van de gasten hadden de handen vol aan de strijdlustige thuisploeg van trainer Gerard van Zwam die mede door een goede analyse van de tegenstander tactisch goed was neergezet.

De 0 – 0 ruststand leek in de 2e helft, waarbij Unitas'28 keeper Edgar Florissen zich met fraaie reddingen onderscheidde, dan ook de eindstand te worden. Inmiddels waren bij de thuisploeg Freddie Gerritse, Vince den Bieman en ook Bob Dikker nog in het veld gekomen. Toch leek vlak voor tijd de gasten alsnog de driepunter mee te nemen uit na een treffer van Max Ukusare. In een alles of niets poging bij Unitas'28 was het in de extra speeltijd Luuk Walraven die alsnog de niet eens onverdiende 1 – 1 op het scorebord liet zetten en zo zette de thuisploeg de tegenstander alsnog een hak en kreeg Unitas'28 op het zwaar bespeelbare veld de verdiende loon als teamprestatie na een middagje hard werken.

Deze tot nu toe de best voetballende ploeg en ongetwijfeld kampioenskandidaat in de 5e klasse werd zo een 2e plek op de ranglijst ontnomen.

Komende zondag 24 november staat de uitwedstrijd bij S.V.H.A. en wanneer de ploeg dezelfde strijd en inzet aan de dag kan leggen behoort winst zeker tot de mogelijkheden. De aftrap op sportpark De Zandakkers is al om 14.00 uur.

Door Sjaak Janssen

Meer berichten