Beuningse Boys boekt eerste zege

Sport

Nadat uit de eerste 3 wedstrijden slechts 1 punt gehaald werd, moest Beuningse Boys afgelopen zondag een thuiswedstrijd spelen tegen hekkensluiter Vitesse'08 uit Gennep. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd om 3 punten binnen te halen.

Het zijn De Boys die beter aan de wedstrijd beginnen en veelvuldig de aanval zoeken, maar eenmaal bij het strafschopgebied aangekomen komt de bal steeds net niet bij de juiste speler of de uitstekende doelman van Vitesse'08 blijkt een sta in de weg. Het eerste beste schot op doel van Vitesse'08 is wel raak als Sylvano van de Brink besluit uit te halen en de bal in de bovenzoek ziet binnen gaan. Beuningse Boys lijkt even van slag want nog geen minuut later ligt de 0-2 ook in het net als nu Rick Maassen met een afstandschot weet te scoren. Beuningse Boys stroopt de mouwen op en recht de rug en gaat opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze komt na 26 minuten spelen en het is Lars van Mill die na een mooie aanval de 1-2 binnen weet te tikken. Voor de rust wordt de stand nog gelijk getrokken door Beuningse Boys als na een schitterende aanval Twan Arnts het eindstation is en gemakkelijk de 2-2 op het scorebord brengt.

Na de rust is het Beuningse Boys dat scherp uit de kleedkamer komt en binnen een minuut op een 3-2 voorsprong komt als Glenn Muller na een goede onderschepping de keeper weet te verschalken. Door die snelle goal lijkt het verzet bij de gasten gebroken en gaat het beter en beter lopen bij Beuningse Boys. Echter zijn de spitsen wat onzorgvuldig met het afronden en van de kansen en staat de keeper een aantal maal in de weg. Toch wordt het na 65 minuten spelen 4-2 voor Beuningse Boys als opnieuw Twan Arnts weet te scoren. Het lijkt dan wel de wedstrijd van Twan Arnts te worden want hij weet na 82 minuten wederom het net te laten bollen als een corner door hem genomen met wat fortuin ineens in het doel beland. Het slotakkoord is ook voor Twan Arnts als hij in de blessuretijd nog een keer alleen op de keeper af mag gaan en geen fout maakt en zo de eindstand bepaald op 6-2.

Beuningse Boys boekt dus een belangrijke overwinning en kruipt langzaam omhoog in de stand. Hopelijk kunnen De Boys deze zege een goed vervolg geven in de komende uitwedstrijd. Gespeeld wordt er aanstaande zondag bij Germania. De aftrap is om 14.00 uur.