DIO'30 verslaat ook Viod met 2-1

DIO'30 heeft door 2 doelpunten van Brian Croonen de tweede zege op rij geboekt. Net als vorige week werd de tegenstander met 2-1 verslagen. Deze keer was Viod uit Doetinchem het slachtoffer. DIO'30 stond met dezelfde 11 spelers aan de aftrap als vorige week tegen Eendracht'30 en begon aanvallend aan deze thuiswedstrijd. Luc Verhoeven kreeg in de beginfase 2 goede kansen, maar zijn eerste poging ging over en de tweede werd gekeerd door doelman Willem Thijssen.

Daarna kwamen er ook een paar mogelijkheden voor de bezoekers. Spits Dion Teloh kwam opeens door aan de rechterkant, maar Dennis Amati wist zijn schot te pakken. Een minuut later was er gevaar van Victor Steinhauer die opeens vrij. Ook nu kon de bal worden weggewerkt. Nadat Brian Croonen aan de andere kant zich knap vrij speelde en op de doelman schoot kwam DIO'30 zelf een aantal malen goed weg. Viod mocht 3 corners achter elkaar nemen en vooral Dion Teloh was daarbij met het hoofd gevaarlijk. Dennis Amati wist die bal maar net over het doel te tikken. De wedstrijd ging op en neer want daarna waren er weer kansen voor DIO'30. Een kans van Brian Croonen leverde niet meer op dan een corner en een kopbal van Giovanni Leidelmeyer ging over. Ook een vrije trap van Emir Tiganj leverde niets op. Dion Teloh was weer gevaarlijk namens Viod maar weer stond Dennis Amati op de juiste plaats. Len Derks schoot even later naast. Na iets meer dan een half uur voetballen kwam DIO'30 onverwachts op een 1-0 voorsprong. Paul Frenken wist Brian Croonen weg te sturen die zich knap vrij speelde en de bal in de korte hoek schoot. Dennis Amati wist met reddingen op schoten van Dominic Bolmeijer en Lukas de Graaf de gelijkmaker te voorkomen. In de slotfase van de eerste helft was er nog wat gevaar van DIO'30, maar beide ploegen gingen met een 1-0 tussenstand de rust in. De tweede helft was nog maar net begonnen of DIO'30 wist de stand te verdubbelen. Brian Croonen was 3 verdedigers te slim af en gleed de bal in de verre hoek, 2-0. Even leek het er op dat DIO'30 nu een makkelijke tweede helft zou hebben maar Viod gaf zich nog niet gewonnen en werd steeds gevaarlijker. Dennis Amati wist ten koste van een corner een kans van Victor Steinhauer onschadelijk te maken. Uit die corner leek Viod alsnog te scoren maar de bal werd op wonderbaarlijke manier een aantal malen van de lijn gehaald. Het was slechts uitstel, want de gelijkmaker viel bij de volgende aanval alsnog. Dion Teloh wist nu wel te scoren. DIO'30 leek daarna wakker en maakte niet dezelfde fout als vorige week toen er te veel achteruit werd gespeeld. Nu werd geprobeerd verder van het eigen doel te voetballen. Wel was het wat slordig in de defensie waardoor het toch een aantal malen goed weg kwam. Om de bal wat meer voorin vast te kunnen houden kwam Dani Bloemberg, die weer was hersteld van een hersenschudding, in het veld voor Emir Tiganj Hij was bij de eerste aanval meteen gevaarlijk en ook ging een kopbal van Brian Croonen naast. Het spel bleef op en neer gaan met ook kansen aan beide kanten. Viod was weer gevaarlijk uit een corner en Sem Ariëns verraste na een goede passeer beweging met een hard schot op doelman Willem Thijssen. DIO'30 probeerde om voetballend een oplossing te vinden maar moest toch uit blijven kijken voor de aanvallers van Viod. Vooral Dion Teloh bleef gevaarlijk. Gelukkig wist Dennis Amati zijn kopbal uit de hoek te pakken. Ook Victor Steinhauer kreeg nog een kans. Uit de tegenaanval was er een kans voor Brian Croonen maar deze keer schoot hij voor langs. In de slotfase kwam DIO'30 nog een paar keer goed weg maar had het de wedstrijd ook definitief kunnen beslissen. Een vrije trap voor Viod net buiten het strafschopgebied werd genomen door Tijn Lubbers maar Dennis Amati kon de bal pakken. Voor de laatste minuten kwam Nick Schierboom nog in het veld voor Luc Verhoeven om zo wat meer zekerheid in de verdediging te brengen. Giovanni Leidelmeyer was 3 maal dichtbij de 3-1. Doelman Willem Thijssen stond 2 maal een treffer in de weg en de andere keer kon de bal goed worden weggewerkt. Dion Teloh was nog gevaarlijk voor Viod, maar net als vorige week lukte het DIO'30 weer om de voorsprong vast te houden. Door deze overwinning staat DIO'30 nu samen met

SDOUC en WAVV met 10 punten op de tweede plaats. MASV heeft 2 punten meer en is na 5 wedstrijden koploper. Komende week staat er dus een ware topper op het programma want dan gaat DIO'30 op bezoek bij WAVV in Wageningen. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Het eerste zaterdag team van DIO'30 gaat komende zaterdag op bezoek bij Kolping Dynamo. Ook die wedstrijd begint om 14.00 uur.