Logo demaasenwaler.nl
Foto: Eddie Pas

E.M.W.S.V. 1 Nederlands kampioen team sjoelen

  Sport

BARNEVELD - Het eerste team van sjoelvereniging E.M.W.W.S.V. is tijdens de zaterdag 19 oktober gehouden Nederlands Kampioenschap Sjoelen voor teams in Barneveld glansrijk kampioen geworden.

Op voorhand was het team een van de favorieten, want in het team van 4 spelers zaten 3 spelers die afgelopen seizoen individuele titels behaalden in het sjoelen. Het team dat bestond uit Nederlands kampioen Henk v.d. Ree Doolaard, Bekerkampioen Ronald Polman, Nederlands kampioen in het systeem 20-2 Tim van Sommeren en Wim de Kruif nam in de eerste van 2 ronden direct een grote voorsprong op de concurrenten en wist die in de 2e ronde verder uit te bouwen. Opmerkelijk was de prestatie van de op papier 4e man Wim de Kruif, die qua score het beste resultaat neerzette van alle deelnemers, gevolgd door zijn collega Ronald Polman.

Het 2e team bestaande uit Wilma Stokkel, André van der Aart, John Snaphaan en Eddie Pas stonden in de 1 na hoogste klasse na de eerste ronde knap derde, maar helaas wisten ze dit in de 2e ronde niet vast te houden en zakten ze terug naar de 4e plaats.

Sjoeler van het jaar

Voor de eerste maal in de historie werd er door de Algemene Nederlandse Sjoelbond een sjoeler van het jaar benoemd. Bij de dames ging deze titel naar Elly Mensen van De Brikkenmkikkers uit Klazienaveen. De titel bij de heren ging naar E.M.W.S.V. sjoeler Ronald Polman die deze titel verdiende op basis van de uitslagen in de officiële wedstrijden.

Naast deze toppers wordt er bij sjoelvereniging E.M.W.S.V. gespeeld op alle niveaus. Zin om eens te zien hoe sjoelen als sport wordt beoefend, kom dan eens kijken bij een clubavond op de donderdag om 19.45 uur in De Rosmolen te Beneden-Leeuwen.

Meer berichten