Logo demaasenwaler.nl
Foto: Merel Theunissen

Drutense DOT-hockeysters houden twee inlooptrainingen

  Sport

DRUTEN – Hockeyclub Druten kent naast het jeugd- en seniorenhockey sinds drie jaar ook het DOT-hockey. Deze trainingen, voor dames die op een recreatieve en laagdrempelige manier willen hockeyen, zijn een succes. Wekelijks staan er gemiddeld twintig enthousiaste hockeysters tussen de 25 en 55 jaar op het veld. Middels twee inlooptrainingen wil de vereniging belangstellenden de gelegenheid geven om te kijken of het DOT-hockey iets voor ze is.

De afkorting DOT staat voor Dames Ochtend Trim; oftewel, wekelijks een balletje slaan met een groep enthousiaste vrouwen. Het zijn dames die willen leren hockeyen, moeders wiens kinderen reeds bij de club spelen en/of vrouwen die de sport weer willen oppakken.
Tijdens de trainingen draait het om gezelligheid, en de focus ligt op het (beter) leren hockeyen. Een professionele trainer leidt het geheel in goede banen.

Momenteel zijn er twee DOT-groepen: op maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur en op woensdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur. De meeste leden trainen eens per week, maar liefhebbers kunnen ook twee keer in de week aansluiten. Na afloop van de training is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken.

Laagdrempelig

Om te ervaren hoe een DOT-training eruitziet en/of te ontdekken of de hockeysport bevalt, zijn er op maandag 23 en woensdag 25 september inlooptrainingen. 'Deze inlooptrainingen zijn laagdrempelig', benadrukken de huidige speelsters. 'We merken dat sommige vrouwen graag zouden wíllen hockeyen, maar onzeker zijn omdat ze geen ervaring hebben, terwijl het gebrek aan ervaring júist bij deze trainingsgroep geen enkel probleem is.' De dames rekenen vervolgens voor dat bijna 70 procent van de huidige speelsters géén hockeyervaring had voordat ze met het DOT-hockey startten. 'Het grootste deel van de groep is dus begonnen bij nul, en kan inmiddels een aardig balletje slaan.'

De inlooptrainingen worden gegeven op maandag 23 september van 19.30 tot 20.30 uur en woensdagochtend 25 september van 09.00 tot 10.00 uur. Ná deze training is het mogelijk om nog vier keer vrijblijvend mee te hockeyen. Aanmelden voor de proeftrainingen is gewenst, en kan via dot@hockeyclubdruten.nl. Meer informatie: www.hockeyclubdruten.nl.

Meer berichten