DIO'30 start competitie tegen Vorden
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 start competitie tegen Vorden

  Sport

DRUTEN - Na een voorbereiding van ruim een maand begint DIO'30 aanstaande zondag aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Vorden. Na 7 jaar in de derde klasse werd DIO'30 vorig seizoen kampioen en daardoor speelt het nu weer in de tweede klasse I. Maar naast een eerste elftal op zondag beschikt DIO'30 vanaf dit seizoen ook over een eerste zaterdag team.

Welke plek dat team in de vereniging in zal gaan nemen moet nog blijken dus zal vanwege het verleden de meeste aandacht toch nog uitgaan naar het elftal op zondag. De selectie van DIO'30 op zondag bestaat net als vorig seizoen alleen uit een eerste elftal en bestaat momenteel uit 22 spelers.

De meeste spelers kwamen vorig seizoen ook voor DIO'30 uit. Er zijn wat spelers vertrokken, maar er zijn ook een aantal nieuwkomers waarvan een aantal wel een verleden heeft bij DIO'30. Sem Ariëns is afkomstig van Victoria'25, Mouctar Jalloh van Juliana'31, Emre Talas van BVC'26 en Emir Tiganj van Rood Wit. Jelle Hoes en Michel Falize keerden na een seizoen niet te hebben gespeeld weer terug bij DIO'30. De selectie staat net als vorig seizoen onder leiding van Jord Roos, die samen met assistent trainer Wilfred Schoonderbeek uit de vele jonge talentvolle spelers een evenwichtig elftal het veld moet sturen. Nadat DIO'30 begin juli al een oefenwedstrijd speelde tegen de profs van N.E.C. startte de voorbereiding met een nipt verlies van 4-3 tegen Vianen Vooruit. Daarna volgde een 0-0 gelijkspel tegen HVCV. De eerste overwinning werd geboekt in de derby tegen SCP. DIO'30 won met 3-0. De eerste 2 bekerwedstrijden werden gewonnen waardoor DIO'30 zick al wist te plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi.

Eerst werd GJS in Gorinchem met 3-1 verslagen en op eigen veld werd Berghem Sport met dezelfde zijfers naar huis gestuurd. De voorbereiding werd afgelopen zondag afgesloten met de derde bekerwedstrijd. SV TOP uit Oss kwam op bezoek. De bezoekers waren duidelijk een maatje te groot en wisten de wedstrijd verdiend met 2-1 te winnen. Met deze uitslag kwam DIO'30 nog goed weg want SV TOP kreeg voldoende kansen om vaker te scoren. Na met 2-0 te zijn achtergekomen leek het na de 2-1 van Emir Tiganj zo'n 10 minuten voor tijd nog spannend te worden maar kansen op de gelijkmaker kwamen er niet. Wat uitgebreidere verslagen en foto's van de hiervoor genoemde wedstrijden zijn terug te vinden op de website van DIO'30.

Wat de resultaten die behaald zijn in de voorbereiding waard zijn zal blijken na afloop van de eerste competitiewedstrijd. Die wordt zoals eerder werd vermeld aanstaande zondag gespeeld tegen Vorden. Dit is de enige club in de 2e klasse I waar DIO'30 nog niet eerder tegen speelde. Vorden komt nu voor het vijfde seizoen op rij uit in de 2e klasse en eindigde vorig seizoen op de negende plaats. Het is te hopen dat DIO'30 meteen een goede start kan maken en de 3 punten in eigen huis kan houden. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur. Verslagen van de competitiewedstrijden zijn het hele seizoen weer te lezen in de papieren versie van de Maas & Waler, de website en uiteraard ook op de website van DIO'30 (www.dio30druten.nl).

Door Twan van der Zandt

Meer berichten