Teleurstelling overheerst bij rolstoeltennisster Buis in Amerikaanse hitte
Logo demaasenwaler.nl

Teleurstelling overheerst bij rolstoeltennisster Buis in Amerikaanse hitte

  Sport
Foto: Scott Schwartz

SAINT LOUIS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis kijkt teleurgesteld terug op de USTA Wheelchair Championships in Saint Louis (Verenigde Staten). In het enkelspel was de kwartfinale van het Superseriestoernooi het eindstation, in het dubbelspel kwam ze met de Amerikaanse Dana Mathewson nog wel een ronde verder, maar had ze op meer gehoopt. 

Buis, zelf als vierde geplaatst, werd in de kwartfinale in het enkelspel na een spannende wedstrijd uitgeschakeld door de Britse Jordanne Whiley (6-7, 7-6, 0-6). In het dubbelspel versperde het Zuid-Afrikaans/Britse koppel KG Montjane en Lucy Shuker de weg naar de finale voor Mathewson en Buis (2-6, 6-7). "In beide wedstrijden heb ik zeker kansen gehad om er meer uit te halen, maar dat is niet gelukt", zegt Buis. "Qua resultaat is het gewoon niet waar ik vooraf op had gehoopt." 

Hitte
"Het enige waar ik wel tevreden over ben, is dat ik conditioneel goed was", concludeert de 31-jarige Beuningse. "Het was de hele week behoorlijk warm in Saint Louis. Meerdere dagen was de heat rule dan ook van kracht. Dit betekent dat er op het allerheetst van de dag niet gespeeld werd. Ik heb een aantal lange wedstrijden gespeeld en heb bewezen dat goed aan te kunnen. Met het oog op Tokio, waar het volgend jaar tijdens de Paralympische Spelen ook behoorlijk warm zal zijn, ben ik daar erg blij mee." 


Frankrijk
Buis wacht nu een lange reis het Franse eiland Île de Ré, voor de kust van Rochefort. Het toernooi daar begint komende dinsdag. "Net als alle toernooien dit jaar, is ook het toernooi in Frankrijk zwaar bezet", blikt de Gelderse rolstoeltennisster vooruit. "Het geeft me wel snel weer de kans om een goed resultaat neer te zetten en de Amerikaanse teleurstelling weg te spoelen."

Meer berichten