Leones bekert verder na gelijkspel tegen WAVV

BENEDEN-LEEUWEN - Het eerste elftal van Leones heeft goede zaken gedaan in het bekertoernooi. Ondanks dat de Leeuwenaren na drie wedstrijden op vier punten zijn geëindigd, mag er aanstalten worden gemaakt voor de volgende ronde.

WAVV begon goed op het Zijvond. De heren uit Wageningen waren feller in de duels en hadden meer balbezit. Leones kwam er niet aan te pas wist dan ook weinig te creëren voor het vijandelijke doel. WAVV was daarentegen gevaarlijk dicht bij de openingstreffer, maar doelman Noud Koppers wist met een aantal mooie reddingen zijn doel schoon te houden. Na een halfuur spelen kantelde het spelbeeld enigszins. Leones kwam beter in de wedstrijd en wist via Bram van Tiem ook een aardige kans te produceren. Zijn poging werd echter nog van de doellijn gehaald. De geel-zwarten zetten even flink aan en niet veel later was daar dan ook de openingstreffer. Stefan de Jong werd na een goede dieptepass één op één gezet met de keeper, waarna hij rustig bleef en de bal binnenschoot. Terwijl de meeste spelers zich al opmaakten voor het rustsignaal viel aan de andere kant nog een penalty. Rick van Beuningen kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm, waarna de arbiter vastberaden naar de stip wees. De daaruit volgende strafschop werd door Noud Koppers uitstekend tegengehouden. Waardoor er toch met een voorsprong de rust in werd gegaan.

Ook in de tweede helft bleef het spel op en neer gaan. Al na tien minuten lag de bal in het Lauwse doel, toen Roy de Ruiter met een bekeken kopbal de Leones defensie wist te verschalken. In de fase hierna zocht Leones minder de aanval dan voorheen, waardoor de gasten wat meer druk gingen zetten. Een aantal keren leidde dit tot gevaarlijke situaties, maar ook in de tweede helft wist Noud Koppers, met voortreffelijk keeperswerk, zijn doel te verdedigen. Eindstand 1-1.

Door dit gelijke spel bekert Leones verder, als nummer twee in de poule.

Volgende week speelt Leones een uitwedstrijd tegen Rhode, in Sint-Oedenrode.