Logo demaasenwaler.nl
Foto: John Bruininck

EK uitslag Shayden Rodgers

  Sport

ASSEN - Afgelopen weekend vond het European Mini Road Racing plaats in Assen. Tijdens het EK deden er 80 rijders mee uit 14 landen in verschillende categorieën. Shayden deed mee in de klasse Junior A, tot 10 jaar, met in totaal 15 rijders.

Hij had dinsdag t/m donderdag meegedaan het aan het race kamp van de KNMV waar hij veel heeft kunnen trainen. Vrijdags was er een vrije training voor deelnemers van het EK, waarin het een en ander getest kon worden op de EK lay-out. Zaterdag begon met wederom een vrije training en 2 kwalificaties. De kwalificaties gingen goed, wat uiteindelijk resulteerde met een 7e startplaats. De nummers 4 t/m 9 lagen dicht bij elkaar qua rondetijden wat het erg spannend zou maken voor de races. Tijdens de eerste race was het asfalt nog wat nat, hierdoor wat glijpartijen. Shayden kon zich goed verdedigen en heeft er een spannende race van gemaakt waarbij hij als 8e over de finish kwam op ongeveer een meter afstand van de nummer 9.

Race 2 was droog en misschien nog spannender. Doordat Shayden naar voren aan het rijden was krijg hij tijdens de laatste rondes aansluiting met de nummers 4 t/m 7. Helaas was de race met 9 rondes te kort om nog te gaan strijden, wederom als 8e over de finish. In het eindklassement ook 8e! Erg blij is hij hiermee! Als 1e Nederlander geëindigd bij de Junioren A op zijn eerste EK.

Aankomende zaterdag staat Race 6 van het NK op de agenda in Veldhoven.

Meer berichten