Logo demaasenwaler.nl
Beachvolleybaltoernooi 2018
Beachvolleybaltoernooi 2018 (Foto: John van Gelder)

Drutens Beachvolleybaltoernooi

  Sport

DRUTEN – In het weekend van 15 en 16 juni wordt in Druten alweer voor de 23e keer het beachvolleybaltoernooi georganiseerd.

Zo verrijst volgend weekend op het marktplein, achter de kerk, een gelegenheidsstrand van ongeveer 2.000 vierkante meter. In totaal komen er zo'n 130 teams in actie. Waar normaal reclame gemaakt moet worden om te melden dat er een evenement aankomt, is dat voor het beachvolleybaltoernooi totaal niet nodig. Vanaf het moment van inschrijving zit het toernooi binnen no-time vol. Helaas moeten er door de DVV, de organiserende vereniging, altijd teams teleurgesteld worden. 'Er wordt vaak gevraagd het terrein uit te breiden met extra velden. Dit gaan we niet doen', aldus Axel de Goey. 'Er liggen tien velden achter de kerk en dat is mooi overzichtelijk. Er zijn zat toernooien ten onder gegaan door alleen maar te blijven uitbreiden, dat willen wij voorkomen.' Twaalf uur na de start van de inschrijving is het maximale aantal deelnemers voor de zaterdag reeds bereikt. Dat toont maar aan dat het Drutense beachvolleybaltoernooi ongekend populair is. 'Het leeft onder de deelnemers, zo gonst het in februari alweer van enthousiasme in de kroeg, bij de sportclub en in vriendengroepen', aldus Martijn Remers, secretaris van volleybalvereniging DVV.

Het beachvolleybaltoernooi wordt gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 juni van 9.00 tot 17.00 uur. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Uiteraard is er gezorgd voor een sfeervol terras met muziek van een dj. Op zaterdagavond is er een barbecue waarvoor men zich nog kan inschrijven via de site. Zie voor meer informatie www.dvvdruten.nl/beachtoernooi.

Meer berichten