Logo demaasenwaler.nl
Foto: Thijs Banken

Zomerstop Schaakkaravaan Maas en Waal

  Sport

DREUMEL - Afgelopen zaterdag vond in het Dijkmagazijn Dreumel de vijfde speeldag plaats van Schaakkaravaan Maas en Waal 2019. In het voorjaar worden er veel evenementen georganiseerd in het Land van Maas en Waal. Hierdoor werd de Schaakkaravaan wat minder goed bezocht, maar het schaakgenot leek er niet minder door. Dreumelnaar en wethouder sportzaken van gemeente West Maas en Waal Ton de Vree kwam ook een kijkje nemen.

Voorzitter Jos van Koolwijk van stichting Tremele wist tijdens de pauze ieders aandacht te vangen met zijn enthousiaste presentatie over de vondsten in de afgelopen jaren. Wat de meesten niet weten: zelfs botten en tanden van een nijlpaard en een neushoorn zijn gevonden bij ontzanding Over de Maas.

Binnenkort zal op de website van Tornado (www.svtornado.nl) de actuele stand te zien zijn van de Schaakkaravaan Maas en Waal. De eerstvolgende Schaakkaravaan na de zomerstop is op 26 oktober. Dan brengt de karavaan een bezoek aan dammersdorp Wamel en op 23 november staat als laatste halte Maasbommel op het programma.

Meer berichten