Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wim Piels

Inschrijving derde Winssense Kermiskoers gaat van start

  Sport

WINSSEN - Op zondag 11 augustus 2019 zal er tijdens de Winssense Kermis voor de derde keer de Winssense Kermiskoers worden verreden. Vanaf woensdag 15 mei zal de inschrijving worden geopend. Dit is mogelijk op de website www.winssensekermiskoers.nl . Dit jaar zullen er op de Kermiszondag twee koersen worden verreden, voor de pure recreatieve fietser en fietsster is er de "Jozef Janssen Classic" (vernoemd naar de laatste fietsenmaker van het dorp) en voor de fietser of fietsster met wat meer ambitie is er aansluitend de " Hijmans Classic ".

Vorig jaar mocht de organisatie tijdens de Twidde Winssense Kermiskoers 65 fietsers en fietssters verwelkomen. Zij vormden een indrukwekkend peloton dat door de Winssense straten reed maar hiermee was het maximale aantal deelnemers in één koers wel bereikt. Om op een verantwoorde manier te kunnen groeien heeft de organisatie besloten om de koers in tweeën te splitsen.

Op zondag 11 augustus zal om 14:00 uur het startschot klinken voor de "Jozef Janssen Classic". Een koers voor de recreatieve fietser die zo´n 26 kilometer, oftewel 6 ronden, beslaat en genoemd is naar de laatste fietsenmaker van Winssen, Jozef Janssen. Menig Winssenaar heeft leren fietsen op een fietske uit zijn winkel aan de Molenstraat. Hoewel deze al weer enige tijd geleden gesloten is, spreekt deze naam nog altijd tot de verbeelding in het Winssense.

Aansluitend zal rond de klok van 15:30 uur de "Hijmans Classic" gaan starten in de Kermistent voor ´Gasterij de Arend´. Deze koers is voor de fanatiekere fietsers en fietssters en is vernoemd naar de sponsor, Hijmans B.V. te Winssen. Na 46 kilometers, hetgeen gelijk staat aan 10 ronden, zal men weten wie zich de opvolger van Jan Willem van Benthem, de winnaar van 2018, mag noemen.

Vanaf woensdag 15 mei is het voor iedereen mogelijk om in te schrijven voor één van deze twee koersen. Dit kan op de website www.winssensekermiskoers.nl , het platform waar je alles kunt vinden over de komende editie. Deelname kost € 10,-- en de inschrijving sluit op maandag 15 juli.

De organisatie hoopt dat velen wederom de sportieve strijd op de pedalen aan zullen gaan deze dag. De rondes zullen over de Dijk voeren en door onze mooie Uiterwaarden. Tevens zal er langs de levendige Kermis worden gereden en wat iedere ronde weer een hoogtepunt beloofd te zijn, men fietst dwars door de kermistent!

Meer berichten