Afbeelding

Doelpuntloos gelijkspel bij DVOL Beuningse Boys

Sport

NIJMEGEN - Nadat vorige week nog met 3-1 werd gewonnen van Eldenia, stond zondag de eerder afgelaste uitwedstrijd tegen DVOL op het programma. De Boys hebben aan een overwinning genoeg om zich definitief veilig te spelen.

In de eerste helft gebeurt er weinig noemenswaardig. Beide teams grossieren in balverlies en slechte passes. Beide keepers worden dan ook niet echt op de proef gesteld. Een vrije trap van Beuningse Boys beland in de handen van de keeper en DVOL komt niet verder dan een paar matige inzetten op doel. In de tweede helft zijn het De Boys uit Beuningen die wat beter in de wedstrijd zitten en naarstig opzoek zijn naar de openingstreffer maar door wat gehaast te spelen zijn er weinig uitgespeelde kansen. Al heeft de keeper van DVOL wel de nodige moeite met een inzet van Glenn Muller en deze ternauwernood tot corner verwerkt. In de slotfase gebeurd er het meest. De wedstrijd wordt 10 minuten voor tijd tijdelijk gestaakt als de scheidsrechter het negatieve commentaar van DVOL zijde beu is. Na een onderbreking van een kwartier wordt de wedstrijd uitgespeeld maar zijn beide teams uit hun ritme en eindigt de wedstrijd dan ook in een doelpuntloos gelijkspel.

Doordat RODA'28 weet te winnen van Brakkenstein is het gelijke spel nog niet voldoende om zich veilig te spelen en zal er zondag in de thuiswedstrijd tegen DIO'30 alles aan gedaan moeten worden om de 3 punten in Beuningen te houden. Makkelijk zal het niet worden aangezien DIO'30 nog volop mee doet om het kampioenschap. De aftrap op Sportpark De Ooigraaf is om 14.00 uur.